Zkoumám, kolik peněz mají neziskovky. To byste se divili! VIDEO mladé komentátorky, která natírá i „angažovanou“ mládež

11.12.2018 12:01

Zprávám z nedávných dnů se na XTV věnovala komentátorka Karolina Stonjeková. Na přetřes přišel Brexit, Klára Dostálová, Kalouskovy výhrady k rozpočtu, slova Václava Klause mladšího i výzvy ke stávce a nevole k pozvání Jiřího Ovčáčka na VŠE. Stonjeková Veselého ujistila, že Brexit bude a Kalouskovi nebudou jeho protesty nic platné. Schytaly to od ní neziskovky i studenti, kteří chtějí místo argumentace vytěsnit názorovou opozici.

Zkoumám, kolik peněz mají neziskovky. To byste se divili! VIDEO mladé komentátorky, která natírá i „angažovanou“ mládež
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátorka Karolina Stonjeková v Podtrženo sečteno na XTV

Jako první Stonjeková okomentovala slova generálního advokáta Soudního dvora EU, že Británie může kdykoliv od Brexitu jednostranně odstoupit. Podle ní to byl od Soudního dvora návrh: „Nechcete se na to prostě vykašlat?“ Protože jednání se vlečou a výsledek je nejistý. Brexit bude prý bolet jak EU, tak Velkou Británii; a EU se nehodí, aby teď oslabovala. Aby nedošlo k Czexitu, tak už v Čechách údajně začala kampaň podnikatelských svazů. V tomto ohledu zmínila Stonjeková ekonoma Tomáše Prouzu, který podle ní jede kampaň velmi ostře. „Je tady taková snaha vytvářet mediální bublinu, že ten Czexit je v tuhle chvíli něco reálného a že je třeba to zastavit ještě předtím, než se o tom začně reálně diskutovat,“ zhodnotila to komentátorka a dodala, že druhá stránka věci je, že tím dotyční otevřeli prostor, aby se o Czexitu mohlo mluvit.

Anketa

Je ostuda, že se Česko nepřipojilo k migračnímu paktu OSN?

2%
98%
hlasovalo: 16731 lidí

Další na řadě byla Klára Dostálová, ministryně pro místní rozvoj, a kauza CzechTourism. Stonjeková uvedla možnost, že by ji Andrej Babiš obětoval, ale zatím se prý zdá, že zvolila stejnou strategii jako on, tedy držet se za každou cenu. Xaver Veselý se pak zeptal, jestli kvůli demonstraci proti Dostálové bude plné Václavské náměstí. „Já si myslím, že nebude, a to z prostého důvodu, tahle vláda je tak naprosto bezbarvá, pokud jde o ministerská jména, to jsou jména, která skoro nikdo nezná, pokud tedy nebudeme brát v úvahu pana Hamáčka, který je předsedou sociální demokracie, takže patří k těm známějším politikům.“ Na Kláru Dostálovou jako ministryni pro místní rozvoj by si prý, pokud by se ptali lidí na ulici, 99 % dotazovaných nevzpomnělo.

Další pán na holení byl Miroslav Kalousek a jeho nářky nad tím, že v dobrých časech je špatný rozpočet. Stonjeková začala tím, že konstatovala, že ANO začínalo jako pravicové pro zhrzené voliče pravice, ale brzy se z nich stalo hnutí levicové. „Voliči sociální demokracie jsou vyluxovaní jak obývák o Vánocích,“ dodala komentátorka o tom, jak ANO zacílilo svou politiku. „Co dělá levicová strana? No samozřejmě slibuje všechno všem a snaží se všechno všem dát.“ A když na to všechno nejsou peníze, tak si je musí půjčit. Takže Kalousek má v tomto podle ní pravdu, nicméně Babiš má v Poslanecké sněmovně většinu, aby rozpočet odhlasoval. Stonjeková doplnila, že Babiš by takhle – v rámci hesla „řídit stát jako firmu“ – svou firmu jistě neřídil, takže se posunul směrem k reálné politice. Kalousek si prý při jednáních řekne svoje, ale nijak si nepomůže. „Tak jak se říká, nebude-li pršet, nezmoknem, tak Kalousek se svojí 4% TOPkou zmokne, i když pršet nebude.“

Dále se s Xaverem Veselým věnovali slovům Václava Klause mladšího, která vyřkl také na XTV v interview s Janou Bobošíkovou.

Stonjeková prohlásila, že by jeho slova o EU, neziskovkách i homosexuálech klidně podepsala. „Já občas, když mám dlouhou chvíli a když mám ještě v sobě potřebnou dávku masochismu, tak si projíždím výroční zprávy vybraných, provařených, mediálně známých neziskovek. A to je zajímavý čtení, to bych doporučila fakt každýmu, protože tam najednou vidíte, že ty neziskovky, kde máme tu představu, že tam není žádný zisk a žijí z ruky do úst, že ty neziskovky hospodaří s milionovými až desetimilionovými rozpočty, což jsou rozpočty, o kterých se nezdá ani většině ziskových subjektů.“ Jako příklad uvedla Sdružení pro integraci a migraci.

Dalším tématem byl článek PL o výzvách k násilí proti Babišovi. „Já rozumím tomu, že někteří lidé už jsou zoufalí a v tom návalu zoufalství dávají přílišný prostor pro svoji přílišnou kreativitu. A výsledkem jsou takovéhle nápady jako tenhle pana Radka Kubala, který se objevil na Deníku Referendum.“ Podle ní je cesta z bodu A jako Andrej do bodu B jako Bez Babiše jednoduchá a přímá. Je jí autentická pravice, která má šanci uspět ve volbách. A místo toho, aby přispěli k tomu, aby ta cesta byla tak jednoduchá, tak tito lidé přemýšlejí, jestli by se do bodu B nebylo lepší podhrabat, přeletět na létajícím koberci, přeskákat na jedné noze či vrhat kotouly vzad. Ale nebezpečí, že by k násilí opravdu došlo podle ní nehrozí.

I další téma bylo z PL, tentokrát o Ovčáčkově vystoupení na Vysoké škole ekonomické. Xaver Veselý dodal, že lidí na úvodní fotografii Klubu mladých politologů si váží, těchto „ikon investigativní žurnalistiky“ jako Sabina Slonková, Marek Wollner či pan Kmenta. Stonjeková se přiznala, že politologii kdysi dávno také vystudovala, nicméně dnes by se svými názory prý byla dost v menšině. Za své studium prý vyslechla spoustu přednášek od lidí, se kterými bytostně nesouhlasila. A možnosti jsou podle ní potom dvě, buď na přednášku nechodit, nebo přijít argumentačně připraven. „To že dneska ta mládež, ti studenti, kteří by měli být schopni argumentovat, což je ta budoucí elita národa, namísto toho, aby toho Ovčáčka nějak utřeli, aby se na to připravili, tak že mu to chtějí zakazovat, to že vy ty názory, které jsou vám nepohodlné, nechcete potlačit tím, že proti nim bojujete argumenty, ale že bojujete tím, že je chcete vytěsnit, že chete rozhodovat, kdo kde smí a nesmí mluvit, to si myslím, že je strašně nebezpečný trend, a že tomuhle trendu podléhají i mladí lidé, to už je varovné dvojnásob,“ řekla k tomu Stonjeková.

Jako poslední se řešily preference ANO, kterému je zřejmě zvedla reportáž Seznamu. Jako důvod, proč Babiš získal politické body, uvedla Stonjeková, že levicový elektorát je přeci jenom otrlejší, ale dodala, že v kauze byl porušen úzus, že rodina by se do politických kauz tahat neměla, a spousta lidí si může myslet, že úzus porušili Slonková s Kubíkem, nicméně již si neuvědomí, že jako první ho porušil Babiš, když svou rodinu až „vykoupal“ v Čapím hnízdě.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…