Zkrotlý lobbista Janoušek se omluvil zraněné ženě a nabízí peníze

31.03.2012 13:54

Roman Janoušek prostřednictvím svého advokáta Víta Širokého oslovil ženu, kterou srazil svým vozem a nabídl jí jako satisfakci blíže neurčenou finanční částku. Ženě se chtěl Janoušek omluvit na osobní schůzce, což mu ale jeho právní zástupce rozmluvil. Informuje o tom deník Lidové noviny.

Zkrotlý lobbista Janoušek se omluvil zraněné ženě a nabízí peníze
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek po svém zadržení za jízdu v opilosti

Místo osobního setkání Janouškův advokát oslovil dopisem právního zástupce zraněné ženy Josefa Lžičaře. "Vážený pane kolego, v návaznosti na můj rozhovor s Vámi týkající se omluvy mého klienta pana JUDr. Romana Janouška, za jednání související s dopravní nehodou ze dne 23. 3. 2012, v rámci které utrpěla Vaše klientka zranění, mě můj klient opakovaně pověřil požádat Vás o zprostředkování vyjádření upřímné lítosti nad utrpením, které ona sama a rodina musela a zajisté ještě stále musí snášet v souvislosti s následky předmětné dopravní nehody," píše v dopisu advokát Široký. "V kontextu těchto okolností mě klient požádal, abych Vás jako právního zástupce poškozené oslovil s prosbou, zda může pro Vaši klientku přijatelným způsobem pomoci zmírnit jí způsobenou bolest a následky dopravní nehody," říká Janouškův právník.
 
V dopisu advokát uvádí, že při konzultaci Janouškovi sdělil, že nejpřijatelnějším způsobem omluvy je poskytnutí odškodného. "Dovoluji si vyslovit přání, že omluva mého klienta, kterou si dovoluji tímto dopisem a Vaším prostřednictvím poškozené a její rodině tlumočit, bude přijata. Stejně tak si dovolím vyslovit přesvědčení, že mým klientem navržená náhrada škody bude pro poškozenou a její rodinu pokud možno přijatelným řešením, které, prosím, chápejte ze strany mého klienta jako dobře míněný projev snahy pomoci a alespoň částečně odčinit to, co svým jednáním způsobil," napsal Janouškův advokát. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…