Zku*vysyni z EU, zanadával si od plic prezident

25.03.2017 14:05

Kontroverzní filipínský prezident Rodrigo Duterte ukázal, že neváhá použít i neuvěřitelně sprostá slova, když mluví o těch, s nimiž nesouhlasí. V minulosti nazval zku*vysynem amerického exprezidenta Baracka Obamu a teď stejným slovem „obšťastnil“ také Evropskou unii.

Zku*vysyni z EU, zanadával si od plic prezident
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Rodrigo Duterte vyhrál prezidentské volby na Filipínách, když slíbil, že vyhlásí nemilosrdnou válku všem dealerům drog. Posléze to také udělal. Na ulicích Filipín už byly zabity tisíce lidí. Kdoví, zda opravdu všichni byli dealery drog. Prezident Duterte si s tím však zřejmě hlavu neláme. A když ho někdo za jeho brutálně krvavou politiku kritizuje, vrací úder s pomocí sprostých slov.

Své o tom ví bývalý prezident USA Barack Obama, kterého Duterte onálepkoval pěkně zostra. Naprosto stejně se teď vymezil i proti EU, která Duterteho kritizuje za krvavou protidrogovou politiku. V důsledku Duterteho politiky zahynulo přes sedm tisíc lidí a prezident dal najevo, že na ní ani nadále nehodlá nic měnit. Nehodlá stavět kliniky pro drogově závislé, jak o to žádá Evropská unie.

„Tihle synové ku*ev po nás chtějí, abychom stavěli kliniky,“ rozčílil se filipínský prezident. Jeho slova přinesl britský televizní kanál Channel 4 na sociální síti Faceook. Duterte však nepovažuje za oběti drogové závislé občany, ale kupříkladu matky, které byly znásilněny v honbě za drogami. Právě kvůli nim nechce prezident svou politiku měnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…