Zkurvený Klaus, pražský řezník, táhněte do prdele, šulíni. Srdečné pozdravy odpůrcům Merkelové od Peszynského, Žít Brno a dalších

26.08.2016 14:19

Kancléřka Merkelová už několik hodin není v Praze, ale na sociálních sítích její návštěva stále rezonuje. Byla to úspěšná návštěva? Zaznělo při ní to podstatné? Novináři, politici a aktivisté se na tom nějak nemohou shodnout. Padají přitom i velmi ostrá slova o „zkurvených svazácích“ a „prdelích“.

Zkurvený Klaus, pražský řezník, táhněte do prdele, šulíni. Srdečné pozdravy odpůrcům Merkelové od Peszynského, Žít Brno a dalších
Foto: J. Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman přivítal spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou

Aktivista z tzv. Pražského Majdanu Tomasz Peszynski má jasno. Po návštěvě německé kancléřky v Praze znovu varoval před ruským prezidentem Vladimirem Putinem. „Sorry, ale psát, že Merkelová byla zklamaná, je úplná idiocie. Copak si někdo mohl myslet, že jedna návštěva všechno změní, že najednou Češi, Zeman a Babiš budou Merkelovou milovat... Debilní mediální zkratky... Pomáhají Putinovi,“ varoval na sociální síti.

Velmi ostrá slova přidal Peszynski na adresu experta ODS pro oblast školství Václava Klause mladšího, který se vysmál lidem vítajícím Angelu Merkelovou v Praze. „Za mýho mládí byli ty zkurvený svazáci už v defenzívě. Ale to byly zlatý osmdesátý. V padesátých letech do toho šli naplno,“ napsal Klaus mladší k fotografii, na níž aktivisté na ulici drželi v rukou srdce s fotografií Angely Merkelové uprostřed. Aktivista z Pražského Majdanu neodolal a přidal ke Klausovým slovům vlastní komentář. „Z mýho pohledu je zkurvenej spíš tatínek, ale syn ho dohání,“ udeřil Peszynski.

Merkelová jako Hitler nebo Heydrich? Jděte s tím do prdele, zaznělo z Žít Brno

Na sociálních sítích se také ozývají lidé, kteří srovnávají Angelu Merkelovou s Adolfem Hitlerem nebo s některým z českých protektorů za druhé světové války, jako byl Reinhard Heydrich. Jaroslav Cerman z hnutí Žít Brno považuje podobná srovnání za šílená.

„Wow, představte si, kdyby návštěva Heydricha v Praze vypadala tak, že si jen vyslechne nějaký připomínky od Emila Háchy, řekne ‚No jo no‘ a odjede zpátky do Berlína. Přesně proto se mu asi totiž říkalo ‚Pražský řezník‘, vy šulíni. Jděte s těmi vašimi lacinými a prvoplánovitými přirovnáními do prdele,“ požádal důrazně Cerman.

Zklamání pro Merkelovou, „nového Schwarzenberga“

Naopak podnikatel a politik Zbyněk Passer nad průběhem návštěvy Merkelové v Praze zajásal. Sám sebe řadí do tábora odpůrců německé kancléřky a s ohledem na dnešní německý tisk ohlašuje velké české vítězství. Merkelová prý v Praze narazila. „Uspěli jsme!“ jásá Passer taktéž na sociální síti Facebook, kde má jako profilovou fotografii umístěno heslo „Merkel muss weg!“ neboli „Merkelová musí pryč!“. Aby dokázal, že má opravdu důvod k jásotu, vypůjčil si několik citací z německého tisku.

„Zklamání pro Angelu Merkelovou: při své návštěvě Prahy se kancléřce nepodařilo přimět Česko k tomu, aby podpořilo závazné kvóty pro rozdělování uprchlíků v EU,“ napsal Spiegel Online. „Kancléřce Angele Merkelové se při návštěvě Prahy nepodařilo získat českou vládu pro svou uprchlickou politiku. Středolevý kabinet trvá na svém odporu vůči evropským kvótám pro přijímání žadatelů o ochranu,“ doplňuje Die Welt.

Schwäbische Zeitung hlásí, že Merkelová ve střední Evropě nezíská podporu pro své plány s uprchlíky a zůstane osamocena. „Dokud se odpůrci společného řešení migrace nebudou muset bát skutečně účinných sankcí, jako je odebrání hlasovacích práv (v EU) nebo podpůrných fondů, jen málo se toho změní,“ cituje Passer Schwäbische Zeitung.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…