Zkurvysyne, řekl prezident o Baracku Obamovi

06.09.2016 6:33

Filipínský prezident Rodrigo Duterte si znovu nedával pozor na pusu. Tentokrát spojil slovo „zkurvysyn“ s prezidentem Spojených států Barackem Obamou. S odvoláním na agenturu AP o tom informuje server izraelského deníku Haaretz. Prezident Obama urážku nenechal bez povšimnutí.

Zkurvysyne, řekl prezident o Baracku Obamovi
Foto: asiaone.com
Popisek: Rodrigo Duterte

Rodrigo Duterte vyhrál prezidentské volby díky slibu, že zatočí s drogovými gangy. A krátce po svém zvolení ukázal, že svůj slib bere opravdu vážně. Volby se uskutečnily 9. května a od toho dne už bylo bez soudu popraveno na dva tisíce kriminálníků. Alespoň podle informací agentury. Svět se velmi diví, co se to na Filipínách děje, a Duterte dává najevo, že svou politiku obhájí před mezinárodním společenstvím, ale nechce se nechat zastrašovat, protože Filipíny už nejsou ničí kolonií, ani americkou.

Nejvyšší představitel Filipín se vydal na cestu do Laosu na regionální summit. Tam se má setkat i s americkým prezidentem Barackem Obamou. A možná to mezi nimi pořádně zajiskří. Před odletem do Laosu Duterte prohlásil, že je prezidentem suverénního státu a zodpovídá se jen a pouze svému lidu. Pokud by mu snad chtěl americký prezident Barack Obama připomínat, že na Filipínách dochází k popravám lidí bez řádných soudů, filipínský prezident má připravenou drsnou odpověď. „Označím ho za zkurvysyna,“ řekl na adresu nejmocnějšího muže planety Duterte.  Že je toho schopen, už Duterte dokázal, když stejné sprosté slovo použil na adresu papeže Františka.

Celý text v angličtině najdete zde.

Na summitu G20 v Číně Obama konstatoval, že Filipínce i nadále považuje za spojence. Bílý dům nevydal žádnou okamžitou reakci na konání poprav bez soudu na Filipínách. Duterte naproti tomu konstatoval, že by si Spojené státy měly zamést před vlastním prahem, pokud chtějí kritizovat druhé za porušování lidských práv.

Prezident Obama urážku nenechal bez povšimnutí. V reakci na nelichotivé titulování své osoby zrušil plánovanou schůzku s Dutertem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…