Zkušeného úředníka vyhodil Dienstbier. Teď promluvil, co se pod ministrem dělo

17.04.2015 18:21

Podle dosavadního šéfa Agentury pro sociální začleňování Martina Šimáčka, který byl dnes odvolán Jiřím Dienstbierem, je počínání ministra Dienstbiera udivující a riskantní, jelikož v současné době má agentura před sebou několik vážných projektů. Píše se na serveru Aktuálně.cz.

Zkušeného úředníka vyhodil Dienstbier. Teď promluvil, co se pod ministrem dělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Šimáček

„Agentura se nachází v jedné ze svých nejsložitějších fází,“ řekl Šimáček, který byl šest let ředitelem Agentury pro sociální začleňování. V době jeho nástupu byl tento úřad podle serveru Aktuálně.cz nefungující, Šimáček z něho prý dokázal udělat fungující instituci, která dnes pomáhá v desítkách měst. Je tedy podle Aktuálně.cz udivující, že byl Šimáček odvolán.

Celý text zde

Šimáček míní, že je riskantní udělat takovýto krok v době, kdy má agentura před sebou několik vážných projektů. Zásadně však nesouhlasí s důvody, na základě kterých byl odvolán, sám je sdělit nechtěl. „Já to nebudu říkat za pana ministra, to si musí říct sám, ale nesouhlasím s nimi,“ řekl Šimáček.

Dnes již bývalý šéf agentury Šimáček si prý není vědom žádných sporů či problémů mezi ním a Dienstbierem, podotkl však, že ministr s ním nekomunikoval přímo, nýbrž skrze náměstkyni Štěpánkovou. Rozhodnutí ministra považuje v současné době za riskantní, zároveň podotkl, že během jeho práce v agentuře nikdy neobdržel negativní zpětnou vazbu, dokonce mu prý náměstkyně při odvolání sdělila, že si cení výsledků práce agentury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…