Zkušený diplomat ze Sněmovny posílá Teličkovi, Pospíšilovi a Gabalovi ostrý vzkaz za jejich slova k Sýrii

08.04.2017 21:19

Nad tím, jaké mají USA důkazy proti syrskému prezidentovi Asadovi, se zamýšlí diplomat a poslanec Milan Šarapatka.

Zkušený diplomat ze Sněmovny posílá Teličkovi, Pospíšilovi a Gabalovi ostrý vzkaz za jejich slova k Sýrii
Foto: archiv M. Šarapatka
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

Šarapatka připomíná, že americký prezident Trump razantně změnil svůj postoj k syrskému prezidentu Asadovi, když nařídil letecký útok na vládní leteckou základnu v západní části Sýrie jako odvetu za údajné použití chemických zbraní syrským režimem.

Šarapatka přiznává, že neví, zda režim Bašára Asada zaútočil v Idlíbu chemickými zbraněmi, nebo ne. Podle některých jiných zdrojů se mohlo také jednat o výbuch skladu nebo chemičky islamistů. „Jenom opravdu nechápu, proč by Asad, vítězící v Sýrii na všech frontách, měl zájem poštvat si chemickým útokem proti sobě celé světové společenství. To se už spíše jedná o pokus vrátit Američany v Sýrii do hry poté, co Trump i jeho ministr zahraničí Tillerson prohlásili, že sesazení Asada není americkou prioritou,“ myslí si Šarapatka.

  • Celý text je ZDE

„Nebo chtěl někdo sabotovat probíhající konferenci OSN–EU, která měla na programu také rekonstrukci Sýrie. Anebo do třetice chtěl někdo odvést pozornost od skutečnosti, že americká ‚koalice proti ISIS‘ jen za březen pozabíjela v Iráku a Sýrii skoro 2000 civilistů a statisíce dalších vyhnala z jejich domovů,“ spekuluje dále poslanec.

Upozorňuje, že vždy platí staré právnické „cui bono“? Tedy kdo z toho má prospěch? „Asad určitě ne! Takže po několika měsících mylných nadějí, že v Sýrii může být nastolen konečně mír, nejspíše budou umírat další tisíce nevinných. A utíkat další statisíce, do Evropy – ne do Ameriky!“ obává se.

Nesouhlasí také s výroky europoslanců Teličky a Pospíšila. „Asad navázal na svoje zvěrstva z minulých let,“ prohlásil Telička. „Diktátoři musí vidět, že demokratický svět na jejich válečné zločiny bude reagovat silou,“ napsal Pospíšil. A přidal se k nim také třeba poslanec Gabal se svojí obehranou písničkou o nutnosti odvolání naší velvyslankyně Filipi z Damašku.

„Ani s jedním z těchto prohlášení nesouhlasím. Zločin musí být nejprve prokázán a teprve poté potrestán, pánové Teličko a Pospíšile! A paní velvyslankyně Eva Filipi v Damašku koná obdivuhodnou, záslužnou práci pro naši zemi i pro světové společenství. Je diplomatkou par excellence, které většina jiných diplomatů nesahá ani po kotníky, pane Gabale!“ dodal Šarapatka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…