Zkušený marketingový expert to vidí takto: Lidé nejsou šťastní a proto jsou na sebe zlí. A také proto volí Babiše. Tady je řešení

17.09.2018 21:57

Češi jsou nešťastní, proto jsou zlí a volí Babiše. Chybí jim v životě krása, říká marketingový expert Jakub Horák, který v poslední prezidentské volbě vypomáhal Mirku Topolánkovi a dopomohl k volebnímu úspěchu Pirátům. Nyní však kandiduje na pražský magistrát na společné kandidátce TOP 09, Starostů a KDU-ČSL, a má tak šanci s tím něco udělat. V rozhovoru pro server Reflex.cz zkonkretizoval své plány.

Zkušený marketingový expert to vidí takto: Lidé nejsou šťastní a proto jsou na sebe zlí. A také proto volí Babiše. Tady je řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hodinový protest řidičů čtyř pražských dispečinků taxislužeb jízdou kolem budovy magistrátu. Chtěli hlavní město přimět, aby plně využívalo možnosti postihu řidičů, kteří jezdí pro alternativní přepravce typu Uber a Taxify

„Má kandidatura na pražský magistrát je naprosto vážný pokus, jak něco změnit,“ předeslal v úvodu rozhovoru Jakub Horák a dodal, že sám nevidí problém v tom, že jako marketér pracoval pro celou řadu politických stran. „Já nejsem žádný politický cestovatel, v žádné politické straně nejsem. Že jsem pomáhal různým politickým stranám, to je můj byznys,“ řekl.

Pochvaluje si, že díky tomu tak vidí do politických stran více než kdokoliv jiný. „Znám také spoustu lidí osobně a tyto známosti by se při sestavování koalice na pražském magistrátě mohly hodit,“ říká. Na poznámku moderátora Čestmíra Strakatého, že však ideály, za kterými strany, pro něž pracoval, stojí, nemusejí být kompatibilní s těmi, které prezentuje teď, odpověděl, že je třeba brát to tak, že politické strany jsou různé způsoby, jak se dostat ke zvýšení celkového štěstí lidí.

Připomněl například, že když dělal pro ČSSD kampaň dva roky ve vládě, zjistil, že jsou i lidé, pro které je neplacení poplatků za léky existenčně důležité. Jako typický Pražák liberál, který vždy volil Unii svobody, TOP 09 a ODS, se tím prý nikdy nezabýval, což se postupem nabírání zkušeností změnilo. „Ta práce pro strany vyznávající různé ideály je pro mě výborná zkušenost pro to, abych pochopil lidstvo jako celek,“ řekl.

Nedávno Horák na svůj Facebook umístil fotku s neúspěšným prezidentským kandidátem a nyní senátním kandidátem Jiřím Drahošem. Dokonce o něm před volbami prohlašoval, že Miloš Zeman si jej v boji o Hrad „namaže na chleba“, v senátních volbách mu prý ale fandí. Připomněl také, že ve druhé prezidentské volbě Drahoše nevolil. Nevolil prý totiž nikoho. „Zemana nemohu volit, je to mstivý člověk a nemá dobré způsoby. Drahoš mě zase nepřesvědčil o tom, že vyrostl do postu prezidenta. V Senátu ale jako předseda Akademie věd má jistě co říct. Velmi ho podporuji a doufám, že jej lidi zvolí,“ sdělil Horák.

Poté se téma přesunulo na největší problém současné situace, kterým je podle expetra na marketing fakt, že lidé nejsou spokojení. „Lidé nejsou šťastní, proto jsou na sebe tak zlí. Musíme udělat něco, aby byli šťastnější,“ je přesvědčen Horák, podle kterého jedním se způsobů je například výkonnější ekonomika, aby měli více peněz a zážitků. „Druhým zdrojem je krása. Tu lidé vždy čerpali z katedrál, soch, parků a paláců,“ uvedl a dodal, že je velmi tragické, že v Praze kromě Tančícího domu od sametové revoluce nevyrostla jediná zajímavá budova.

Lidé podle něj proto akorát spadávají do pragmatismu. Vzhledem k tomu, že na účtech Prahy je asi šedesát miliard korun, by bylo vhodné konečně něco hezkého postavit, říká Horák. „Mohly by se postavit národní knihovna, bazény v řece, Kaplického chobotnice na Letné nebo nové lehké mosty přes Vltavu,“ vyjmenoval Horák nápady, které by prý pomohly, aby lidé cítili více štěstí a nebyli zlí. „Není to jen o tom, stavět okruh a metro, musí se to také řešit, ale i krása je důležitá,“ trvá si na svém. Chobotnice, za kterou se postavil i Václav Havel, což má za záruku kvality, by prý mohla na Letné být do čtyř let, pokud se samozřejmě stane radním.

Hnutí ANO a jeho kampaně se prý Horák v žádném případě neobává. Praha je podle něj ostrovem kritického myšlení. Očekává tak, že zde bude výsledek dobrý a bude možné sestavit koalici, ať už pravicových, nebo liberálních stran. Podotkl také, že Babiše prý volí lidé právě kvůli zmiňovanému nedostatku štěstí a on nabízí alternativu.

  • Celý rozhovor ZDE

Pozastavil se také nad tím, že jsou tu další volby, v nichž se rozhoduje o migrantech, kteří stále nepřišli. „Za sílu tématu mohou média, která cenzurovala informace a předkládala jediný diskurz. A kdo ho kritizoval, byl prý označen za rasistu,“ uzavřel s tím, že právě na tom vyrostli Andrej Babiš, Tomio Okamura a znovu i Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …