Zkuste si podřezat tepny a čekat na smrt, navrhla čtenářka Bělobrádkovi. Ten důrazně vyložil, jak je to s halal porážkou

30.05.2016 12:25

Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek se stran rituální porážky zvířat dostal do sporu se čtenáři ParlamentníchListů.cz. Zatímco Bělobrádek tvrdí, že zvířata při ní nijak netrpí, čtenáři mají zcela opačný názor.

Zkuste si podřezat tepny a čekat na smrt, navrhla čtenářka Bělobrádkovi. Ten důrazně vyložil, jak je to s halal porážkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek

Rituální porážku jatečních zvířat – tedy porážku dle náboženských předpisů – provádějí vyznavači judaismu a islámu. Zvíře při ní není omráčeno, probíhá za jeho plného vědomí tak, že je zvíře podříznuto a nechá se vykrvácet.

Podle lidoveckého šéfa Pavla Bělobrádka, který má dle svých slov v této oblasti vzdělání, zvíře při takto provedené porážce netrpí a rozhodně prý není při plném vědomí.

Čtenáři ParlamentníchListů.cz mají ale na uvedenou problematiku zcela opačný názor. „Zvíře cítí bolest, stejně jako většina lidí. (Pokud jste někdy nějaké měl/choval a mělo úraz, musíte to vědět.) Takže prosím Vás netvrďte, že zvíře podřezávané a nechávané vykrvácet při plném vědomí netrpí. Zkuste si podřezat krční tepny a čekat při plném vědomí na smrt, jistě Vás to bolet nebude,“ oponovala ministrovi jedna ze čtenářek PL.cz.

„Takže při správném podřezání při vědomí zvíře netrpí? Jak to můžete vědět, předpokládám, že jste nikdy nebyl zvířetem a jedině, pokud by vás nedej bože někdo podřezal za vědomí za dohledu lékaře, tak byste nám mohl fundovaně říci, zda jste trpěl nebo ne,“ obořil se také na Bělobrádka další čtenář.

Plné znění otázek a odpovědí ZDE

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

reklama

autor: luš

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…