Zlepšení podmínek práce v řetězcích. I to chystá ministryně Marksová

29.03.2014 14:57

Hlavním cílem ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové (ČSSD) je zlepšit reputaci ministerstva a udělat z něj úřad, který má sloužit lidem. Včera přiblížila některé z bodů, kterými se chce nejvíce zabývat.

Zlepšení podmínek práce v řetězcích. I to chystá ministryně Marksová
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Michaela Marksová na snímku uprostřed

Ministryně už nyní pracuje na schválení zákona o dětské skupině, který má pomoci rodinám s dětmi. Dále by se chtěla zaměřit na spolehlivé a přehledné výplaty sociálních dávek či sociální bydlení.

„Na ubytovnách začínají končit i normální senioři či rodiny s dětmi, což je strašné. Ubytovna by měla být až ta absolutně poslední varianta. Lidi je třeba dostat do běžného bydlení," zdůraznila Marksová s tím, že cestou k tomu je mimo jiné posílení sociálních pracovníků. „Když budou komunikovat i s majiteli bytů, kde by měla daná rodina bydlet, mohou zprostředkovat kontakt a třeba zaručit, že s novými nájemníky nebudou problémy," dodala.

Svou pozornost prý zaměří i na bezpečnost a ochranu zdraví při práci. „Od odborů máme zprávy o špatných podmínkách pracovníků ve velkých řetězcích. Ministerstvo má přitom k dispozici nástroj, jak toto zlepšit – inspektory práce, jejichž potenciál ale dosud nebyl plně využíván," prohlásila ministryně. O podrobné výsledky kontrol provedených minulý rok si už prý zažádala.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …