Zlepšíme vlakové tratě. Bude se jezdit rychleji a v kratších dobách, řekl náměstek SŽDC

14.07.2015 13:24

Celkové zlepšení železniční infrastruktury, které povede ke zvyšování rychlosti vlaků a krácení jízdních dob, rekonstrukci nástupišť i jejich bezbariérovost slíbil v rozhovoru s Regionální televizí odborník na železniční infrastrukturu, náměstek generálního ředitelství Správy železniční dopravní cesty Mojmír Nejezchleb.

Zlepšíme vlakové tratě. Bude se jezdit rychleji a v kratších dobách, řekl náměstek SŽDC
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Podle Nejezchleba není naše železniční infrastuktura úplně špatná. „Proti historicky starým členům Evropské unie a západní Evropě máme určitý skluz, který se snažíme dorovnávat intenzivní modernizací a investicemi do naší moderní sítě,“ uvedl s tím, že již byla provedena modernizace čtyř základních koridorů a pracuje se na dalších stavbách.

„V rámci investiční výstavby po celé síti pracujeme aktuálně na stu stavbách. Ještě stále totiž můžeme čerpat finance z Evropské unie v rámci Operačního programu Doprava I,“ uvedl Nejezchleb pro Regionální televizi. Z větších staveb zmínil ražbu nových tunelů na trase Rokycany–Plzeň, modernizaci uzlů v Ústí nad Orlicí, Olomouci a v Plzni. Letos má SŽDC 36 miliard korun na investiční akce a 12 miliard na údržbu, což je podle Nejezchleba rekordní částka.

Nejezchleb zároveň zmínil, že letošní léto a podzim se bude stavět až do konce stavební sezony. „Bude se provádět i náročná výluková činnost, která nepříjemně zasáhne jízdy vlaků,“ řekl.

Rovněž také hovořil o železniční spojnici Kladno–Letiště Václava Havla Praha a centrum hlavního města Prahy, která by se mohla začít budovat během tří čtyř let. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…