Zlí, pomstychtiví pravdoláskaři. Advokátka ukázala, proč v této zemi nemohou už nikdy vyhrát žádné volby

10.01.2020 11:39

Kauza s matrací Davida Ratha podle advokátky Moniky Čírtkové ukázala, jakých neuvěřitelných věcí jsou politici hlásící se k pravdě a lásce schopni. Lidem už tito pravdoláskaři lezou krkem tak moc, že v nich dokonce dokáží vybudit sympatie ke korupčníkovi, co si nosí miliony po ulici v krabici.

Zlí, pomstychtiví pravdoláskaři. Advokátka ukázala, proč v této zemi nemohou už nikdy vyhrát žádné volby
Foto: Archiv Moniky Čírtkové
Popisek: Advokátka Monika Čírtková

„Česká republika má kolosální problém. MUDr. David Rath, nebezpečný zločinec, který se dopustil činu horšího než vražda, loupež, znásilnění a terorismus dohromady, totiž korupce, by mohl spát ve vězení na zdravotní matraci,“ začíná advokátka ironicky příspěvek na svém facebooku.

Anketa

Prospěla existence TOP 09 české demokracii?

4%
96%
hlasovalo: 26425 lidí

Fronta nejspravedlivějších podle ní nemůže dopustit, aby se odsouzenec mohl vyspat, protože to by pak nebyl žádný trest. „Už ve středověku se přece vědělo, že zločinci mají spát na tvrdém loži a být, pokud možno, o chlebu a vodě,“ připomíná právnička s tím, že z osvědčených pravidel jistě není důvod slevovat ani ve 21. století.

Někteří se ale při svém rozhořčení z matrace vězně Ratha překonali ještě více. Čírtkovou nejvíce zaujal předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek, který prý svou lidskostí vyloženě oslnil.

Slova, jimiž se po Rathovi povozil, prý nepotřebují komentáře: „Věznice není hotel. Lidé už jsou alergičtí na výsady Ratha, Dalíka, Janouška a dalších vlivných, které se podařilo odsoudit. Paní Bradáčová to skvěle vyhmátla a mám radost, že máme takhle důsledné státní zástupce. Předpokládám, že z toho vedení věznice v Teplicích vyvodí osobní odpovědnost.“

Vzhledem k avizovaným ambicím Jakuba Michálka usednout v příští vládě jako ministr spravedlnosti tak advokátka očekává, že by se české trestní právo pod nadvládou Pirátů mohlo vrátit například k trestu bičování.

Po přívalu ironie se ale Monika Čírtková vrátila k vážnému tónu. Extempore Jakuba Michálka je podle ní jeden z okamžiků, které jasně ukazují, proč už síly pravdy a lásky v této zemi nikdy nemohou vyhrát žádné volby. „Jejich představitelé jsou tak moc zlí, pomstychtiví a plní nenávisti, že sami sebe popírají. Zůstává to sice skryto v podtextu, ale lidé to velice dobře vnímají,“ ujišťuje do pražských kaváren kolínská advokátka.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Důkazem, jak moc se tyto strany společně se spřátelenou justicí vzdálily lidem, je podle Čírtkové to, že jejich chování dokázalo mezi značnou částí veřejnosti vzbudit sympatie k Davidu Rathovi. Vzhledem k tomu, že se v jeho případě jedná o politika chyceného s miliony korun v hotovosti, je tento výkon české pravdolásky naprosto neuvěřitelný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…