Zlínský zastupitel v ráži: Vláda páchá zločiny na dětech!

14.09.2017 18:12

Zastupitel Zlínského kraje Stanislav Blaha (ODS) ocenil, že se vláda dohodla na zvýšení platů učitelů o 15 procent už od prvního listopadu. Jen by rád věděl, kde na to stát vezme. Zvláště v době, kdy už česká ekonomika nepojede na plné obrátky. Posteskl si také nad tím, v jakém stavu koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČL zanechala školství jako celek.

Zlínský zastupitel v ráži: Vláda páchá zločiny na dětech!
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS)

Koaliční vládě ČSSD, ANO a KDU-ČSL podle Blahy chyběla nějaká představa dalšího směřování. A tam, kde tuto vizi měla, byla prý naprosto tragická.

Ing. Stanislav Blaha

  • ODS
  • Tento profil není poslancem aktivně využíván
  • poslanec

„Školství je přitom v hrozném stavu. Tato vláda chtěla nejdřív prostřednictvím ministra Chládka redukovat školství na přípravku pro dělnické profese, aby následně prostřednictvím ministryně Valachové ve školství řešila hlavně ‚lidská práva‘. Prakticky se to projevilo zavedením pamlskové vyhlášky a prosazením ‚inkluze‘. Obojí se tváří jako nesmírně progresivní a potřebné, ale obojí ve svém důsledku školství poškozuje. Neměli bychom totiž tak nějak zapomenout, že bytostným smyslem školství je vzdělávání, nikoli výchova k pojídání nízkotučných jogurtů. Rozumím tomu, že státem placení environmentalističtí a genderoví aktivisté nemusejí řešit goniometrické funkce a rovnice, ale většina dětí a studentů se bude muset živit prací. Určitě se shodneme na tom, že budou preferovat nějakou co nejlépe placenou. A při vší úctě k paní ministryni Valachové a možná dobře míněné teorii ‚inkluze‘ je celkem logické, že nadanější děti a studenty začne naše školství brzdit. Spácháme tím na nich nenapravitelný zločin,“ rozčílil se Blaha. 

Inkluze je podle občanského demokrata nepřipravená a stát ani není schopen školám říci, co po nich chce. Stačí se podívat na roli pedagogických asistentů. Ty musejí školy najít a zaměstnat. Dostanou na to od státu peníze. Jenže když se rodiče rozhodnou svá dítka přehlásit na jinou školu, asistent se stane nadbytečným. Škola ho bude muset propusti a bude mu muset vyplatit odstupné. Na to už peníze od státu nedostane. Rodiče si toho navíc mohou být vědomi, takže podle Blahy můžou tyto pedagogické asistenty vlastně vydírat. „Rodiče mohou asistenty svých dětí vydírat: buďto budeš dělat, co chceme, anebo své dítě přehlásíme jinam,“ napsal doslova Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…