Zločinnost migrantů v Německu: Tragické, píše známý publicista. A ještě horší prý je...

22.03.2016 6:55

Migranti přinesli Německu vlnu kriminality, konstatuje ve svém komentáři na serveru Reflex.cz Jiří X. Doležal. Na pomoc si vzal konzervativní newyorský think-tank Gatestone Institute.

Zločinnost migrantů v Německu: Tragické, píše známý publicista. A ještě horší prý je...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„Donedávna – ještě před rokem – byl možný nárůst kriminality s příchodem migrační vlny tématem kavárenských diskusí. Přesněji řečeno – nepodložených blábolů. Ti, kteří jsou „proti imigrantům“, se báli nárůstu zločinnosti, ti „proimigrantští“ naopak tvrdili, že se příchozí budou dopouštět kriminality jen v rámci obvyklého počtu zlodějů ve skupině. Nyní Gatestone institut přinesl čerstvá čísla, která ukazují doslova tragickou realitu. A stejně tragicky na tyto zprávy reagoval tuzemský mainstreamový tisk,“ poznamenal Doležal. 

Podle tohoto institutu spáchali v roce 2015 migranti v Německu 208 344 trestných činů. A to jsou započítány jen činy objasněné. V Německu mají podle Doležala asi padesátiprocentní objasněnost, takže reálný počet trestných činů může přesáhnout až čtyři sta tisíc případů za rok. 

„Jde o osmdesátiprocentní nárůst oproti roku 2014 a vyjde na zhruba 570 trestných činů spáchaných migranty každý den neboli 23 trestných činů každou hodinu. Zpráva není typicky německým produktem – je chaotická, neúplná a zmatečná. Například neobsahuje údaje o trestné činnosti v Severním Porýní-Vestfálsku (včetně Kolína), což je nejlidnatější stát v Německu a také stát s největším počtem migrantů. Také chybějí údaje o trestné činnosti z Hamburku, druhého největšího města v Německu, a Brém,“ konstatuje Doležal. Všímá si také toho, že institut zmínil fakt, že někteří političtí představitelé napříč Německem nařídili policii, aby přivírala oči nad trestnou činností migrantů. 

V téměř všech rovinách vzrostl podle Doležala počet trestných činů zhruba dvojnásobně. 

Původní text ZDE.

„Počítejme s hypotézou, že za nárůst kriminality můžou právě nově příchozí. Uvádí se, že v loňském roce přišlo do Německa asi jeden milion dvě stě tisíc imigrantů. Na ně připadá 80% nárůst, tedy asi 92 tisíc objasněných zločinů nebo včetně neobjasněných, řekněme, 180 tisíc. Na sedm imigrantů připadá jeden zločin, kdyby tedy každý měl jiného pachatele, máme mezi nově příchozími 14 procent kriminálníků. Oproti tomu se v jednaosmdesátimilionovém Německu ročně stane skoro šest milionů zločinů, takže se proviní asi sedm procent populace. To jsou všechno statistiky,“ uvedl Doležal.

Všímá si také závažného problému, který musejí řešit v Hamburku a Brémách, a to jsou kriminální gangy nezletilých běženců. Zároveň podle něj narůstá také počet žen a dívek obtěžovaných či znásilněných v zařízeních pro uprchlíky. 

Nejvíce trestných činů prý spáchali Syřané (24 %), Albánci (17 %) a Kosované (14 %). 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …