Zmatený Západ. Kataru nadává za terorismus, přitom s ním obchoduje, povšiml si komentátor

11.06.2017 19:52

Komentátor Viliam Buchert se na serveru Reflex.cz zamýšlí nad situací v Kataru. Sousední země přerušily s nejbohatším státem světa styky, i když Katar je závislý na dovozu potravin. Důvodem je katarská zahraniční politika, která má prý podporovat terorismus.

Zmatený Západ. Kataru nadává za terorismus, přitom s ním obchoduje, povšiml si komentátor
Foto: top09.cz
Popisek: Viliam Buchert

„Při slabých výkonech české fotbalové reprezentace se nás nemusí v roce 2022 týkat ani fotbalový šampionát, který má netradičně končit před Vánoci v arabském emirátu Katar. Zemi, která je momentálně pod palbou kvůli tomu, že podporuje terorismus. Kritizuje jej kvůli tomu americký prezident Donald Trump a některé muslimské státy s ním přerušily diplomatické styky,“ konstatuje Buchert úvodem s tím, že i nadále však USA mají v Kataru velkou leteckou základnu a světu nevadí ani ono pořádání fotbalového šampionátu. Podle něj jde o věci, které se jako vždy mohou nakonec obrátit proti Západu. 

Původní text ZDE.

„Že Katar podporuje některé teroristické organizace, se ví mnoho let,“ konstatuje Buchert. „Také se ví, že je to země, kde nejsou povoleny politické strany, kde má vše pod přísnou kontrolou vládnoucí rodina Sání, kde za styk homosexuálům hrozí trest smrti a kde má svědectví ženy u soudu jen poloviční váhu, ve srovnání s mužem,“ poznamenal Buchert a podivil se nad tím, že místo toho, aby se Západ od takovéto země držel, tak s ní nadále laškuje. Kvůli její významné strategické poloze na Středním východě a bohatství plynoucímu z ropy a plynu,“ podotkl.

Buchert pak také zmínil vztahy Kataru s Íránem, ale i podporu teroristické Fronty an-Nusrá. „Je to paradox – zatímco americká letadla startující z území Kataru, bombardují pozice džihádistů z An-Nusry, tak emirát jim posílá peníze. Financuje také přežívání teroristické skupiny Hamás v palestinské Gaze i aktivity radikálního Muslimského bratrstva v Egyptě a jinde v arabském světě,“ dodal.

Závěrem se Buchert zamyslel, co teď s tím, neboť se podle něj nedá očekávat, že by Katar změnil svou politiku, stejně těžko změní svou politiku i Západ. 

„Současná bouře kolem Kataru by možná přinesla změnu při financování islámského terorismu, kdyby se ale Západ i další země chovaly ke všem sponzorům tohoto způsobu zločinu stejně. Protože se nejedná pouze o Katar, ale také o Saúdskou Arábii, Pákistán, či Spojené arabské emiráty. Vysvětlujte to ale milionům západních turistů, kteří jezdí na dovolenou do Dubaje…“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…