Změň kurz USA vůči Rusku, bude nejspíš Trumpovi radit tento muž

27.12.2016 21:50

Třiadevadesátiletý matador americké zahraniční politiky Henry Alfred Kissinger radí 45. prezidentovi USA Donaldu Trumpovi, jakou politiku držet ve vztahu k Rusku. Informuje o tom server německého bulvárního deníku Bild.

Změň kurz USA vůči Rusku, bude nejspíš Trumpovi radit tento muž
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Zdá se, že by americký exministr zahraničí, který restartoval čínsko-americké vztahy, Henry Kissinger, rád sehrál roli i v narovnání vztahů USA a Ruska. Trumpa varuje, aby nevypukla nová studená válka. Z té má obavy mimo jiné i proto, že Trump na sociální síti Twitter nevyloučil nové kolo jaderného zbrojení, Spojené státy by měly podle 45. prezidenta obnovit a posílit svůj jaderný potenciál.

Celý článek v němčině naleznete zde.

Kissinger je spolu se současným šéfem naftařského gigantu a pravděpodobným příštím ministrem zahraničí Rexem Tillersonem považován za jednoho z mála Američanů, kteří mohou rusko-americké vztahy skutečně zlepšit. Do třetice je to ještě někdejší hrdina amerických akčních filmů Steven Segal, který se dnes netají obdivem k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Z jeho vlastních rukou Segal dokonce obdržel ruský pas.

Americký deník Washington Post napsal, že už v době, kdy exprezident Richard Nixon usiloval o zlepšení vztahů s Čínou, Kissinger předvídal, že jednou bude hlavním soupeřem USA na mezinárodním poli Čína, a ne Rusko. Možná i proto už v minulosti naznačil, že by Spojené státy mohly uznat ruskou anexi ukrajinského poloostrova Krym.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…