Změna: Asad už zase musí jít, zaznělo z USA

09.04.2017 19:32

Velvyslankyně Spojených států při OSN Nikki Haley přiostřila svá vyjádření proti syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Její počínání vystihují slova z pohádky Pyšná princezna, kde král hlásá „Odvolávám, co jsem odvolal“. Ačkoli je to jen pár dní, co na půdě OSN říkala, že Spojené státy už netrvají na Asadově odchodu z funkce, otáčí a Asadův odchod je pro Spojené státy nezbytnou podmínkou k nastolení klidu v Sýrii.

Změna: Asad už zase musí jít, zaznělo z USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Server Politico informuje s odvoláním na další zdroje o tom, že Spojené státy přitvrdily ve vztahu k syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi. Svou nelibost dává Washington najevo i Asadovu patronovi Kremlu.

„Je tu něco, co Rusko musí vědět. Víte co? Že už nebudeme mít pochopení pro krytí (Asadova) režimu a nedovolíme věci, jaké se staly nevinným lidem,“ prohlásila Nikki Haley. Dodala navíc, že tajné služby mohou v budoucnu uvolnit informace, které možná odhalí určitou spojitost s Ruskem. Pokud budou odtajněny, mohou spatřit světlo světa.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Pokud bude Asad dál páchat zločiny na vlastním civilním obyvatelstvu, Spojené státy jsou připraveny volat k odpovědnosti Rusko. Už kvůli tomu, co se stalo v provincii Idlíb, je však prý pro Washington nepřijatelné, aby Asad pokračoval ve funkci.

Na slova velvyslankyně Nikki Haley už přišla reakce z Ruska, CNN informovala o tom, že Ruská federace považuje slova velvyslankyně za sabotáž vyjednávání o situaci v Sýrii.

Nikki Haley v rozhovoru pro CNN také uvedla, že Trump možná zváží nové sankce proti Rusku a Íránu, pokud budou tyto země trvat na setrvání Bašára Asada u moci. V tuto chvíli se sice o ničem takovém nejedná, ale prý jsou na stole všechny varianty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…