Změnil se, je radikální, stydím se. Deník N zpovídal bývalé kolegy generála Blaška. A nedopadlo to dobře

02.06.2019 4:55

Na nově zvoleného europoslance za hnutí SPD, generála ve výslužbě Hynka Blaška, se zaměřil server deníkn.cz. Blaško se do Bruselu probojoval z osmého místa kandidátky. Mezi zvolenými europoslanci dostal čtvrtý nejvyšší počet hlasů.

Změnil se, je radikální, stydím se. Deník N zpovídal bývalé kolegy generála Blaška. A nedopadlo to dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Před sedmi lety, než odešel z armády, byl Blaško otevřeným důstojníkem, který se dle poradce ministra Alexandra Vondry Františka Šulce choval profesionálně. „V době jeho aktivní služby mi nepřišlo, že by byl tak radikální,“ zmínil Šulc. Ten podle svých slov současným názorovým postojům Blaška nerozumí.

Anketa

Jste pro vypsání předčasných voleb do sněmovny?

17%
83%
hlasovalo: 27039 lidí

Původní text ZDE.

K názorovému „převratu“ došlo v roce 2015 během vypuknutí uprchlické krize. „Za to, co dělá teď, se stydím, je to smutné. O příčinách nechci spekulovat,“ řekl mimo jiné na adresu Blaška jeden z důstojníků. Zda za změnu jeho chování může smrt jeho syna, kterého zneužil a zavraždil pedofil Antonín Novák v roce 2008, lze jen spekulovat. Je pravdou, že Blaško následně na vše zůstal sám, krátce po vynesení rozsudku zemřela i jeho žena.

Blaško, jenž se mimo jiné účastnil například i proruské demonstrace v Praze, je atraktivní pro mnohé tzv. dezinformační servery. A nevylučuje ani to, že by mohl kandidovat na prezidenta. Svému možnému soupeři, generálu Petru Pavlovi, o němž se hojně s tímto postem spekuluje, nemůže přijít na jméno.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…