Zmetek Babiš! volá umělec. Nechce k lopatě, opil se a trpěl

15.02.2021 14:07

Čapí hnízdo stále budí emoce. Po reportáži Reportérů ČT se ozval jednak europoslanec Tomáš Zdechovský, ale také hudebník Matěj Ruppert, držitel ceny Anděl za nejlepšího zpěváka a signatář petice Milionu chvilek pro demokracii. „Voliči toho zmetka, hanba vám,“ vzkázal voličům ANO. Ale je tu případ z roku 2012. Kdy měla policie co dělat s ním a jeho kolegou.

Zmetek Babiš! volá umělec. Nechce k lopatě, opil se a trpěl
Foto: Repro ČRo
Popisek: Matěj Ruppert na videu Českého rozhlasu

Pandemie přebila spoustu jiných starostí. Své o tom ví např. aktivistka Greta Thunbergová, protože koronavirus ji připravil o mediální pozornost a ekologii přeřadil na druhou kolej. Ale i některým kauzám se nevěnuje taková pozornost. Např. již dlouho řešenému Čapímu hnízdu premiéra Andreje Babiše.

Anketa

Je vyhlášení nového nouzového stavu Babišovou vládou protiústavní?

26%
70%
hlasovalo: 17054 lidí

Nicméně, kauzu připomenuli Reportéři ČT v téměř dvacetiminutové reportáži z minulého pondělí. A nezapomíná ani europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský, kterého premiér Babiš nazval udavačem. Ten s odkazem na Reportéry ČT informoval zvědavce, že kdyby chtěli vědět, v jaké fázi se kauza nachází, tak „hnízdí“ na Městském státním zastupitelství v Praze. A dodal, že premiér a státní zástupce Šaroch vzájemně rozhodují o svých osudech. Šaroch, když byl tázán Reportéry na to, jak kauza pokračuje, tak odpověděl, že se mají zeptat tiskového mluvčího. Neodbytnou reportérku na něj odkázal třikrát.

Přes Zdechovského se k celé věci vyjádřil také zpěvák kapely Monkey Business Matěj Ruppert. Ten byl mnohem kratší a úsečnější. „Voliči toho zmetka, hanba vám,“ vzkázal.

Do Babiše a také do Miloše Zemana se navážel i v interview s Čestmírem Strakatým v minulém roce. Vadilo mu zejména uzavření hranic směrem ven. „Jak je to možný? Jak je to možný, že si někdo dovolí zavřít hranice, zavřít nás ve vězení? Byť by ten důvod byl sebebohulibější, tak si to nesmí dovolit,“ pravil. Babiše také zkritizoval, že uvolňoval, ačkoliv názory odborníků byly proti a že odmítal jmenovat Jana Hamáčka šéfem krizového štábu. O Miloši Zemanovi řekl, že v Česku živí třídní boj: „Takový ten třídní boj, třeba inteligence versus dělnictvo, umělci versus kdokoliv jiný.“ Názor, že si lehkoživkové „budou moci najít pořádnou práci u lopaty“ odsoudil jako „komoušskou hanebnost“.

Ani Matěj Ruppert ale není bez škraloupu. Jak píše deník Super.cz, v roce 2012 se v Karlových Varech značně opil a zdemoloval s dalším hudebníkem pokoj v internátu, kde byl ubytován. „Ruppert a Holý koncertovali v karlovarském klubu Paderewski se svým hudebním projektem Neruda. Po koncertě to ale přehnali s množstvím panáků, a když kolem půl druhé v noci dorazili na internát, kde měli domluveno přenocování, byli v takovém stavu, že je nenapadlo nic chytřejšího, než otevřít okno a z devátého patra vyházet nábytek, který se v pokoji nacházel,“ píše Super.cz. Bombardování prý padla za oběť televize, židle, stolky i police. Případem se dle deníku zabývala tamní policie, hudebník se zavázal škodu uhradit. Jak to po této noci vypadalo vysílala i televize Nova.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…