Známá herečka se zásadně vyjádřila k tématu uprchlíků

08.02.2016 11:51

Herečka Nela Boudová má arabské kořeny, a tak současnou situaci kolem uprchlíků dle svých slov dost prožívá. Uvedla to v rozhovoru pro server Novinky.cz, kde zkritizovala postoj Čechů k uprchlíkům. Zároveň zdůraznila, že bychom migrantům měli pomoci tak, aby mohli zůstat ve svém prostředí, neboť jejich kultura je odlišná od té naší.

Známá herečka se zásadně vyjádřila k tématu uprchlíků
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Anketa

Bylo vypálení Autonomního centra Klinika dle vás policejní provokací?

94%
6%
hlasovalo: 14087 lidí

Boudová tvrdí, že má arabské kořeny. Po otci je napůl Tunisanka, a tak prý současnou situaci kolem migrační vlny dost prožívá. „My, Evropani, jsme se mnoho let nechovali dobře, drancovali jsme Afriku, nebrali jsme ohledy na chudé státy, a proto se vrací, co jsme zaseli,“ míní.

Evropa, jakou jsme znali doteď, dle ní končí. Bát se prý ale nesmíme ničeho, neboť nám to nepomůže. „Už je pět minut po dvanácté. Světové velmoci měly už dávno s poměry v Sýrii něco dělat. Tam válka trvá dlouho, umřelo moc lidí. K této situaci nemělo vůbec dojít. Nicméně detenční zařízení a ploty nejsou východisko,“ upozorňuje. „Také se mi nelíbily tendenčně natočené reportáže proti uprchlíkům. Měli bychom se ke všemu postavit čelem. Vstoupili jsme do Evropské unie, ale zodpovědnost převzít nechceme. To také není v pořádku,“ dodává.

Boudová rovněž poukázala na to, že s kamarádkami procestovala arabské země – Tunisko, Egypt a Jordánsko a nikdy se necítila ohrožená. „Ale pravda je, že se nás vždycky ptali, kde máme muže. Náš výlet pro ně byl neobvyklý, jejich kultura je jiná. Proto Evropa měla pomoci, aby lidé mohli zůstat ve svém prostředí a nechtěli se stěhovat,“ myslí si.

Celý rozhovor ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…