Známá novinářka a Babišova poslankyně Lorencová žasne: I po 25 letech někteří všechno házejí na komunisty

01.11.2014 15:15

Co o naší době jednou řeknou historici? A jaký je vůbec vztah polistopadové éry ke komunistům? Poslankyně Jana Lorencová z hnutí ANO odpovídala čtenářům serveru ParlamentníListy.cz.

Známá novinářka a Babišova poslankyně Lorencová žasne: I po 25 letech někteří všechno házejí na komunisty
Foto: Archiv JL
Popisek: Jana Lorencová

Čtenář vystupující pod přezdívkou Guffi se na poslankyni za hnutí ANO Janu Lorencovou obrátil s dotazem, zda je vhodné, aby demokratické strany uzavíraly i dnes koaliční vlády s komunisty, byť jen na komunální úrovni. Sám je přesvědčen o tom, že to příliš vhodné není, a podotýká, že se česká společnost dodnes nevyrovnala s komunistickým dědictvím.

Lorencová to ale vidí trochu jinak. Je například přesvědčena, že by sněmovna neměla odmítat návrhy zákonů komunistů, pakliže jsou ve prospěch lidu této země.

Odpovědi poslankyně Lorencové naleznete také ZDE

„Za pojem komunismus se i po 25 letech schovává kdeco. Jestliže tak vysoké procento občanů volí KSČM, je třeba jejich rozhodnutí respektovat, když tato strana nebyla zakázána. Já sama jsem proti tomu, aby automaticky byly zamítány návrhy zákonů těchto politiků, pokud jsou ve prospěch země jen proto, že pochází z jejich dílny. Koalice s komunisty na komunální úrovni je proto třeba rovněž respektovat. Kdo ví, jak jednou historici budou hodnotit dobu po listopadu,“ podotýká Lorencová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…