Známá protiradarová iniciativa protestovala proti propagandě ČT. Nastoupili na ně prý policisté

10.05.2014 19:44

Iniciativa Ne základnám tvrdí, že čeští občané jsou médii pouze ukolébáváni, že mají svobodu, která je ve veřejném prostoru často spojována s demokracií. Realita je ale podle názoru členů iniciativy jiná. Potlačována je především svoboda projevu. Uvádí také příklady, kdy došlo k jejímu porušování.

Známá protiradarová iniciativa protestovala proti propagandě ČT. Nastoupili na ně prý policisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radar

Česká televize podle iniciativy pouze tlumočí předem dobře zpracované informace. Moderátor prý působí toliko jako hlásná trouba. Skutečná svoboda projevu je přitom potlačována. Iniciativa přidává hned dva příklady z poslední doby.

Nebudeme mlčet, hlásí iniciativa

1. máj 2014, Žofín. Na ohlášeném nezakázaném shromáždění je na zábradlí lepící páskou připevněno několik transparentů, které upozorňují: „Neplnění volebních slibů, nesmyslná zahraniční politika znamená ztrátu vašich voličů." Přichází Městská policie Praha a nařizuje okamžité sundání transparentů, jinak přijede policejní posila a transparenty odstraní, líčí prohlášení známé iniciativy, které přinesl server Britské listy.

Tiskové prohlášení iniciativy Ne základnám ZDE

7. máj 2014, Hlavní nádraží Praha. Na ohlášeném nezakázaném shromáždění k uctění památky padlých bojovníků ve dnech 5. - 8. 5.1945 proti německému nacismu a fašismu, za naší svobodu, přichází ochranka a pietní akt napadá, nedovolí v jeho pokračování, a to za asistence státní policie.

Iniciativa se ale rozhodla k těmto případům nemlčet a postupně se hodlá obrátit na ombudsmanku, ministra pro lidská práva, poslance, senátory, Magistrát hl. města Prahy, na policii i na majitele Hlavního nádraží Praha - České dráhy.

Je třeba připomenout, že na zásah policie na Hlavním nádraží v Praze upozornila i spisovatelka Lenka Procházková, která varovala před plíživým návratem fašismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…