Známému umělci umřeli dva koně. A naštval se na vládu Polska

14.04.2016 10:04

O tom, že polští konzervativci naštvali bubeníka Rolling Stones Charlieho Wattse, píší dnešní Hospodářské noviny. Jeho žena Shirley totiž krátce za sebou přišla o dva vzácné arabské koně. Ty chovala v polském státním chovu v Janówě Podlaském.

Známému umělci umřeli dva koně. A naštval se na vládu Polska
Foto: Archiv
Popisek: Jezdec na koni

Vedení chovu se ujal nový ekonom, který byl dosazen vládní stranou Právo a spravedlnost. Tento ekonom však nemá podle tisku o koních ani ponětí a v Polsku je jeho dosazení žhavým tématem. Podle všeho ilustruje, jak nová vláda jedná bez rozmyslu. Dosazuje prý lidi bez kompetencí jen proto, že jsou věrni vládní straně. Nové ředitele dostaly za poslední týdny desítky státních firem.

„Neměl jsem ke zvířatům blízko, ale bude to pro mě velká vášeň,“ přiznal ekonom Marek Skomorowski, když přijímal ředitelský post v Janówě Podlaském. Přitom předchozí ředitel Marek Trela měl čtyřicetileté zkušenosti. Skomorowski však nyní, po úmrtí dvou koní Shirley Wattsové, sám odešel. A to po velkém mediálním lynči. 

První kůň Wattsové zemřel na střevní koliku, šestnáctiletá březí klisna po porodu na 170 km vzdálené klinice. A to se přitom v hřebčíně rodí kolem osmdesáti hříbat ročně. 

Wattsová se nyní chystá zažalovat polský stát, své zbývající dvě klisny nechala převést do Anglie. Pochválila také bývalého ředitele Marka Trela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…