Známý ODSák napsal o manipulacích, pohlavárech a bílých koních

17.01.2014 13:27

Člen ODS, publicista a hudebník Petr Štěpánek se v Hájkově Protiproudu zamýšlí nad nadcházejícím kongresem své strany. To, že nejsou pozváni bývalí předsedové, označuje za chybu a zbabělost. Nechápe ani to, že podle programu se má nejdříve hlasovat a až poté diskutovat. Podle něho je to dokonalý Kocourkov.

Známý ODSák napsal o manipulacích, pohlavárech a bílých koních
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

Štěpánek píše, že takto nastavený program je účelovou manipulací, která má zajistit úspěch nynějším pohlavárům. „Doba je nejistá a kritičtí delegáti by se mezi sebou mohli hromadně domluvit, že už nebudou hlasovat podle dohod regionálních pohlavárů, nýbrž podle svého vlastního rozumu. Takže proč riskovat a nechávat volby až na druhý den. Z příliš kritické předchozí diskuse by také mohlo vyplynout, že po službách současných vrcholných pohlavárů už není taková poptávka, tak proč si to trochu neulehčit a kongres raději předem maličko nezmanipulovat,“ píše Štěpánek.

Radikální řez

A připomíná, že s manipulacemi na konferencích a kongresech začal už Petr Nečas, který se bál konkurence. Kandidát na předsedu ODS Petr Fiala je podle něho bílým koněm, který na hru stranických pohlavárů přistoupil. Výmluvný je i výprask, který od nich schytal europoslanec Edvard Kožušník, když oznámil svou kandidaturu.

Celý článek čtěte ZDE.

Strana prý potřebuje radikální řez. Od stávajících představitelů ho ale rozhodně nelze čekat. „Nejde o to naházet staré funkcionáře do jednoho pytle ve stylu sapéra Vodičky `vinnej, nevinnej, berte je po řadě`, spíš to chce zapojit selský rozum. Dělá to tak každý kouč. Když se mužstvu nedaří, zamíchá sestavou. Když se nedaří hodně, nenechá kámen na kameni. Je to riskantní, ale horší už to stejně být nemůže,“ dodává Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…