Známý americký komentátor: Pokud ženy zvolí "Hitlery" Clintonovou jen kvůli Trumpovým obscénním hláškám, bylo jejich volební právo velký omyl

21.10.2016 10:27

Americký ekonom a žurnalista P. C. Roberts se vyjádřil k prezidentské kampani v USA. Velmi výrazně se pustil především do demokratické kandidátky Hillary Clintonové.

Známý americký komentátor: Pokud ženy zvolí "Hitlery" Clintonovou jen kvůli Trumpovým obscénním hláškám, bylo jejich volební právo velký omyl
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

„Tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová řekla, že prezidentská kampaň v USA je ‚svého druhu globální hanbou‘, nedůstojnou amerického lidu. Řekl bych, že uhodila hřebíček na hlavičku,“ uvedl Roberts. 

Následně se zaměřuje na povídačky, které je třeba dle jeho názoru brát s úsměvem i kouskem pochopení. A jednu zmiňuje: „Kriminální mailový záznam Hitlery musel být Obamovým režimem zprovozen ze světa, aby se kandidátka amerických oligarchů na chodníček k Bílému domu vůbec dostala. Dostala se tam, čímž jsme dospěli na okraj nukleární války s Ruskem a Čínou. A nejpodstatnějším problémem, který jsou v té souvislosti Američané nuceni řešit, je chlapské tlachání o přitažlivých ženách, svedené kdysi Trumpem a Billy Bushem v autobuse.“

Původní text ZDE.

Zároveň se však ptá, proč jsou teď tato plácání důležitější než válka s Ruskem, která by byla válkou nukleární s koncem života na Zemi?

„Trump prohlásil, že nevidí důvod pro válku s Ruskem. Ani důvod pro další existenci NATO čtvrt století po zániku Sovětského svazu. Jsou Trumpovy choulostivé řeči o ženách nebezpečnější než provokativní řeč o ruském prezidentovi, kterého Hitlery nazývá ‚novým Hitlerem‘? Který šílenec by byl schopen osočit takto bezdůvodně a urážlivě prezidenta země, jež je schopna vymazat USA a celou západní Evropu z povrchu zeměkoule v několika minutách? A co je hrozivější?“ porovnává P. C. Roberts osahávání žen a nukleární válku.

„Chystají se americké ženy zvolit Hillary coby odvetou za Trumpovy obscénní hlášky? Jestliže ano, potvrdí tím jen to, že zavedení volebního práva pro ženy bylo omylem. Nebude už však nikdo, kdo by ten omyl v historické práci stačil zaznamenat,“ tvrdí dále kriticky P. C. Roberts. Clintonovou kromě oslovení Hitlery nazývá také Killary-Hillary. 

„Ta obviňuje ruskou vládu z toho, že se ve spolupráci s Trumpem nabourala do jejích e-mailů, předala je WikiLeaks, které je pak pustily do světa. A jaký je cíl téhle absurdní pohádky? Nic jiného než odvést pozornost od toho, co v těch e-mailech vlastně je,“ tvrdí. Hlas pro Hitlery je podle něj hlasem pro konec života na zemi. 

„Nejvážnějším problémem, před kterým dnes stojíme, je skutečnost, že se Washingtonu podařilo přesvědčit ruskou vládu o tom, že se Rusko stane cílem preventivního amerického útoku. Jestliže je ovšem nějaký národ přesvědčen, že bude zničen, je nepravděpodobné, že bude sedět a čekat, až ten úder přijde. A zvlášť nepravděpodobné je to u nukleární mocnosti, jakou je Rusko, strategicky spolupracující s další nukleární mocností – Čínou,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …