Známý frakcionář ODS přeběhl k Bobošíkové. A prozradil, v čem je průkopníkem exprimátor Svoboda

12.09.2013 18:41

„Je mi smutno, když sleduji politické dění v České republice. Žádná strana nepřichází s jasným programem,“ uvádí ve svém prohlášení Jiří Janeček z volebního bloku Hlavu vzhůru.

Známý frakcionář ODS přeběhl k Bobošíkové. A prozradil, v čem je průkopníkem exprimátor Svoboda
Foto: ODS
Popisek: Jiří Janeček

A pokračuje v tvrdé kritice velkých stran, jež v uplynulém volebním období zasedly ve sněmovně: „Kvůli honbě za hlasy voličů se strany schovávají za různé osobnosti, (které ovšem nevědí, jak se vlastně řídí český stát) a volební sliby, které do budoucna zhorší ekonomickou situaci v ČR. Top 09 spoléhá místo volebního programu na knížete Karla Schwarzenberga, ODS láká voliče socialistickým heslem první práce, první byt. TOP 09 a ODS totiž nic jiného ani nezbývá, protože konzervativní pravicový program již obě strany slíbily v minulých volbách… a nesplnily.“

ODS a TOP 09 nejsou podle Jiřího Janečka, donedávna člena právě ODS, pravicové strany. „Zvýšením daní v minulém volebním období se jasně posunuly na střed, nebo spíše do leva. Je to pochopitelné, střední třída chudne, vyšší třída nás brzy opustí a bude podnikat v jiných zemích, takže TOP 09 a ODS musí začít slibovat stejně jako levicové strany.“ Podobně ostře se ovšem opřel i do Víta Bárty, Tomia Okamury a Andreje Babiše.

Jen podotýkám, že politika je řemeslo jako každé jiné a je potřeba se ho vyučit. Rozhodně bych si nestoupl před gynekologické křeslo, nicméně MUDr. Svoboda měl větší odvahu a postavil se za primátorský stůl. Všichni víme, jak to dopadlo a myslím, že obviněný člen ODS snad nikdy nebyl na kandidátce ODS hned za superlídrem paní Němcovou,“ kritizuje Janeček tendence stran zaštiťovat se známými osobami bez politických zkušeností. .

Na závěr svého prohlášení uvádí Jiří Janeček výčet myšlenek, které hodlá sám podporovat. Zaměřuje se především na hospodářství. „Nikomu nedáme ani práci ani byt, ale vytvoříme takové podmínky, aby si na něj každý mohl vydělat. Oživit ekonomiku snížením daní, DPH, odvodů, tak, aby se zvýšila konkurenceschopnost firem. Cílem je zvýšit výrobu a tím zvýšit poptávku po pracovních místech. Zaměstnavatele, podnikatele a živnostníky zbavit administrativní zátěže. Daňové přiznání na A4, je potřeba sloučit  úřady, které musí ekonomický subjekt navštěvovat, v jeden. Další efekt - podnikatelské subjekty bude kontrolovat jen jeden úřad a ne čtyři či více. Další podporou ekonomiky je vymahatelnost práva a rychlá rozhodnutí soudu v ekonomických otázkách maximálně do jedno roku. Je neuvěřitelné, že dlužníci dokáží likvidovat pomocí liknavosti soudu kvalitní společnosti,“ uvádí ve svém výčtu m.j. Janeček.

Na závěr se však obrací i do oblasti rodiny výchovy dětí. „Rád bych lépe ochránil matky s dětmi před neplatiči alimentů. Myslím, že neplatit na své děti je morální zločin, který musí být potrestán. Myslím, že až neplatiči zjistí, jak vysokou trestní sazbu budu navrhovat, rádi budou plnit své otcovské povinnosti. Sám mám čtyři děti.“ Rovněž na učitele, lékaře, bezpečnostní složky a byrokracii by Janeček rád pamatoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…