Známý komentátor překvapuje: Samý blázen a megaloman, je dobře, že máme Zemana

24.10.2013 10:37

Bohumil Pečinka ve svých komentářích v Reflexu v posledních týdnech často varoval před chováním prezidenta Zemana. V nejnovějším čísle však překvapivě napsal, že do prezidenta vkládá naděje. Naděje, že po volbách zůstane náš politický systém aspoň trochu normální.

Známý komentátor překvapuje: Samý blázen a megaloman, je dobře, že máme Zemana
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident Zeman se svým tajemníkem Jaroslavem Hlinovským

Zemana prý bylo v posledním roce oprávněně možné kritizovat za leccos. Po volbách však k němu prý můžeme vzhlížet jako k poslední naději, která dá naší politice alespoň trochu funkční podobu.

Situace před volbami je zcela mimořádná. Ještě nikdy se u nás ani v blízkém okolí nestalo, aby noví uchazeči o sněmovní křesla měli zhruba dvakrát dražší kampaň než zavedené strany. Výsledkem je, že tyto podnikatelské skupiny nejspíš skutečně získají značnou část moci. „Lidé ze středních vrstev mezi 35 a 55 lety, na nichž systém vždycky stojí, příliš podléhají módním náladám znechucení a destrukce. Mnozí z nich se před těmito volbami rozhodují volit protestní a extremistické strany se záměrem dát systému silnou ránu,“ píše komentátor.

A podle Pečinky je neodvratné, že tím přivedou do politiky jen nestabilitu a chaos. A pokud takové strany získají kolem třiceti procent hlasů, jak to zatím vypadá, stane se prý náš systém polofunkčním. A právě ve zmateném systému, kdy nikdo neví, kdo vyhrál a kdo prohrál, prý oceníme silnou hlavu státu.  

„Pak budou mnozí rádi, že na Hradě sedí Miloš Zeman, jenž má z titulu expremiéra zkušenost s fungováním státních a politických struktur a nenechá demokratický systém narušit partou bláznů, megalomanů a podnikatelských predátorů,“ věří.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …