Známý ódéesák už se těší na primátorku Krnáčovou. Bude to prý zábava

12.10.2014 16:14

Dosavadní primátor Teplic Jaroslav Kubera (ODS) dokázal v těchto komunálních volbách znovu zvítězit. Kubera sice nemá možnost postavit jednobarevnou vládu ODS, jak se mu to poštěstilo po volbách minulých, ale rozhodně zvítězil. V rozhovoru pro server Lidovky.cz teplický primátor popisuje, co bude dál.

Známý ódéesák už se těší na primátorku Krnáčovou. Bude to prý zábava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kubera

„Koalice se budou tvořit těžko, s některými je to skoro nemožné, podle toho, jak se chovali. Mnozí z nich jsou `nepolitičtí politici`, což my odmítáme. Rekonstrukci státu já třeba říkám `destrukce státu` a Babiš, to je něco nevídaného, to nechápu. Pokud uděláme koalici, tak jenom s klasickými stranami. Já neuznávám ta rychlokvašná hnutí, v jednom z nich je například 5 stran - ty samy o sobě nemůžou takhle fungovat, když i mezi nimi jsou antagonistické rozpory. Pořád jsou mi bližší představy třeba ČSSD proti těmto šíleným hnutím. A vzhledem k tomu, jak se chovalo ANO, tak s nimi jednat nemůžeme,“ podotýká Kubera.

Může se stát, že se ziskem osmi mandátů ze sedmadvaceti ODS nakonec skončí v opozici, pokud se menší hnutí sjednotí právě proti Kubetrovi. Ten si z toho ale hlavu nedělá. Pokud se chtějí domluvit, jen ať to zkusí, vzkazuje. Tyto strany by prý brzy zjistily, že řídit město není nic snadného. A pokud se i tak jiné strany dohodnou proti němu, Kubera bude spokojen, protože by odešel jako vítěz.

A pokud s někým půjde ODS do koalice, možný příští primátor trvá na tom, aby koaliční strana nesla jasnou politickou spoluzodpovědnost. A má vzkaz i pro Andreje Babiše a Adrianu Krnáčovou. Kouzlo prvně jmenovaného nevydrží věčně a pak přijde citelné probuzení. Až bude Krnáčová dělat primátorku, bude to zábava. Lidi podle Kubery časem zjistí, že nic nejde tak hladce, jak jim ve volbách slibovali, a žádný spasitel neexistuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…