Známý režisér: Politici jsou ubozí. Věřím v Boha

08.11.2013 11:14

Známý filmový režisér Jiří Strach je tak znechucen z politiky, že odmítá číst noviny a sledovat televizní zpravodajství. S nadějí se upíná ke křesťanství. Uvedl to v rozhovoru pro server Lidovky.cz, kde také promluvil o svém novém filmu Osmy, který prý možná ještě přejmenuje.

Známý režisér: Politici jsou ubozí. Věřím v Boha
Foto: demdigest.net
Popisek: Charta 77

Strach nyní dokončil natáčení televizního filmu, jehož hlavní hrdina v roce 1977 pod vlivem alkoholu podepíše Chartu 77. Podle režiséra je celý film o tom, že hlavní hrdina překonává strach ze zubaře, kde jej čeká trhání osmiček, ale i odvety tehdejšího režimu za podpis protirežimní Charty 77.

Podle režiséra budou ve filmu hlavnímu hrdinovi vyhazovat děti ze školy. Musí opustit teplé úřednické místo a stane se řidičem multikáry. „…zkrátka ten čin má své vážné důsledky. Vlastně je to celé o tom, že když překonáme strach, i s typicky českou povahou můžeme být lepšími lidmi,“ uvedl režisér.

Přiznal se také k tomu, že současná politika jej „zoufale nebaví“. 

„Nebaví mě dokonce tak, že jsem přestal číst noviny a nekoukám ani na televizní zprávy. Zkrátka stříhám tuhle ubohost, kterou nám politici předvádějí, od sebe,“ konstatoval s tím, že potřebu integrity mu přináší víra v Boha a křesťanství.

„Ta víra vás nepustí. Dá vám, například skrze přikázání, limit. Vy nemůžete všechno. Je to dobrá obrana před bezbřehostí doby i vlastním sobectvím,“ podotkl režisér.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…