Známý ruský novinář: Myslíte, že Putin nechal Ukrajinu na pokoji? Omyl

25.06.2014 11:02

Známý ruský novinář Leonid Beršidskij spekuluje o tom, zda poslední oficiální krok ruského prezidenta Vladimira Putina, tedy rezignace na přímou vojenskou intervenci na Ukrajině, znamená, že nechá Ukrajinu na pokoji i neoficiálně. Novinářův článek na webu BloombergView zprostředkovává server Britské listy.

Známý ruský novinář: Myslíte, že Putin nechal Ukrajinu na pokoji? Omyl
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Rezignace na přímou vojenskou intervenci na Ukrajině, kterou si Putin vyžádal 1. března, způsobila podle ruského novináře růst ruských akcií a dluhopisů. „Je správné předpokládat, že široké sankce proti ruským společnostem zafungovaly? Že Putin zpanikařil a vzdal se svých agresivních plánů?" ptá se Beršidskij a tvrdí, že je to nepochybně to, co budou nyní tvrdit západní politici.

Náhlý Putinův holubičí přístup, který přišel krátce po dalším hromadění jednotek na ukrajinské hranici, má v sobě však prý něco víc. „Zdá se, že jde o reakci na postup ukrajinské vlády, která se zúčastnila jednání o ozbrojeném konfliktu na východní Ukrajině," píše novinář.

Celý článek k dispozici ZDE.

Kyjev oficiálně se separatisty nejedná a Moskva je nepodporuje. „Předstírání, které všichni chápou, umožnilo pokrok. Separatisté přijali Porošenkovu nabídku na příměří do 27. června, kterou předtím odmítli jako trik," píše Beršidskij.

Po neoficiálních konzultacích volal Putin americkému protějšku Baracku Obamovi a poté odvolal požadavek na pravomoc ohledně invaze na Ukrajinu. To ale podle novináře neznamená, že si Ukrajina může vydechnout. Vzhledem k poslušnosti parlamentu prý může Putin získat svolení k invazi v libovolný okamžik.

„Kromě toho pokud je Putinovým cílem vyvést Porošenka z rovnováhy, invaze není nezbytná. Rusko už uspělo při prodlužování konfliktu, vyzbrojování povstalců a umožnilo svým občanům bojovat na straně separatistů. Tolik, pokud jde o klam," citují novináře Britské listy.

Ve výsledku je podle novináře Putin připraven na klidnou fázi ukrajinské operace. A Západ se s jeho hrou smíří poté, co prohlásí, že sankce vedly k úspěchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…