Známý senátor McCain má nádor na mozku. Rána pro republikány, kdo teď bude čelit té ostudě jménem Trump, zoufá si komentátor Marjanovič

21.07.2017 11:19

Konzervativní americký senátor John McCain je těžce nemocen. V jeho osmdesáti letech mu lékaři diagnostikovali zhoubný nádor na mozku. Informovala o tom americká média. Bývalý prezident USA Barrack Obama popřál McCainovi hodně sil v boji se strašlivou nemocí.

Známý senátor McCain má nádor na mozku. Rána pro republikány, kdo teď bude čelit té ostudě jménem Trump, zoufá si komentátor Marjanovič
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Senátor John McCain je členem horní komory zákonodárného sboru USA od roku 1987, za stát Arizona. Tento konzervativní politik se v roce 2008 utkal s Barrackem Obamou o post prezidenta Spojených států a prohrál. Z politiky se však nestáhl. V posledních letech znovu a znovu varoval především před nebezpečným počínáním Ruska na mezinárodní scéně. Pozornost voličů přitáhl také tím, že se snažil korigovat počínání stávajícího prezidenta USA Donalda Trumpa.

Komentátor Hospodářských novin Teodor Marjanovič poznamenává, že McCain se teď bude muset z politiky stáhnout a jeho hlas ve Washingtonu bude velmi scházet.

„Senátor John McCain se bude muset na nějakou dobu odmlčet, což je rána zejména pro republikány, kteří se ocitli tváří v tvář své historicky snad největší ostudě v podobě nepředvídatelného a vulgárního prezidenta Donalda Trumpa. McCain je hlasem rozumu vzácně respektovaným napříč jinak těžce rozbratřeným americkým politickým spektrem. Jeho straně, která je bez velkého přehánění vlajkonošem konzervatismu na naší planetě, bude tento výrazný muž chybět − a to zejména pokud se republikáni budou snažit uchovat si tohle renomé a nesklouznout definitivně do bahna populistického, izolacionistického nihilismu,“ píše v komentáři pro server iHNed.cz Marjanovič.

Celý komentář nalezete zde

Za svůj život McCain opakovaně prokázal, že je velký bojovník. Přežil dlouhé věznění a mučení vietnamských komunistů, vstoupil do boje o Bílý dům a když se v roce 2017 stal prezidentem Donald Trump, McCain ho kritizoval např. za přístup k mezinárodnímu obchodu nebo poukazoval na možné ovlivnění amerických prezidentských voleb ruskými hackery.

Auto textu lituje, že senátorův hlas teď z americké politické scény vymizí .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…