Známý teplický advokát zemřel. Spáchal sebevraždu

01.08.2012 22:00

Známého teplického advokáta Jana Vankeho našli ve středu v kanceláři, která sídlí v jeho domě, mrtvého. Podle police šlo zřejmě o sebevraždu, informovala ve svém zpravodajství TV Nova.

Známý teplický advokát zemřel. Spáchal sebevraždu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

"Muž, kterého jsme v domě objevili, pravděpodobně spáchal sebevraždu, na místě zanechal dopis na rozloučenou. Příčinu smrti kriminalisté vyšetřují, byla nařízena soudní pitva," sdělila mluvčí ústecké krajské policie Veronika Hyšplerová. Dveře kanceláře, kde muže našli, byly podle zjištění televize zamčené zevnitř. Otevřené ale bylo okno, kterým se dovnitř dostali hasiči.

Vanke a jeho advokátní kancelář byl v roce v roce 1996 ustaven konkurzním správcem zkrachovalé Hornické zaměstnanecké zdravotní pojišťovny, jejíž dluh tehdy přesahoval 1,2 miliardy korun. V této kauze Vanke vymohl od dlužníků 400 milionů korun. Peníze měl dostat stát, ale putovaly soukromé firmě Key Investments.

Jde o českou společnost zaměřenou na obchodování s cennými papíry a správu aktiv. Mezi nejznámější obchody firmy patří správa městských částí Praha 6, Praha 10 a Praha 13, které za stamiliony nakoupily problematické dluhopisy majitele slávistického fotbalového stadionu E-Side a cenné papíry firmy Viachemu. Letos 29. června podala společnost Key Investments u Městského soudu v Praze návrh na vlastní insolvenci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

17:17 Pivo za 70 Kč? Po zdražení vládou Čechy přešla chuť. Nebo jedou do Německa

Češi vloni vypili nejméně piva v historii. Oproti roku 2022 se jeho průměrná spotřeba na obyvatele s…