Znárodňování v Ústeckém kraji? Nehrozí, ujistil komunista

15.10.2012 22:55

Komunisté v Ústeckém kraji získali ve volbách nejvíce hlasů. Logicky tak pomýšlí na post hejtmana, kterým by se stal jejich lídr Oldřich Bubeníček. Ten v ČT odmítl, že by v kraji „hrozilo“ hromadné znárodňování.

Znárodňování v Ústeckém kraji? Nehrozí, ujistil komunista
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Oldřich Bubeníček (KSČM) před vysíláním předvolebního speciálu Otázek Václava Moravce

Znárodňování totiž zmiňoval jeho kolega Jaroslav Borka, který dovedl KSČM k vítězství v Karlovarském kraji. „Znárodňování nehrozí v Ústeckém kraji,“ ujišťoval Oldřich Bubeníček v Událostech, komentářích.

Zároveň však připustil, že znárodňování v Evropě není zase tak ojedinělé. Myslí si ale, že v žádném kraji to nebude tak horké. „Žádný kraj nemá peníze na rozhazování,“ vysvětloval. Pokud by k něčemu takovému mělo dojít, pak by to nechal na vládě.

Na Ústecku KSČM vyjednává s ČSSD a hnutím Severočeši.cz. „Pokud by se to nepodařilo, pak bychom měli zájem uzavřít dvoukoalici,“ specifikoval v pořadu. Chtěl by však, aby krajská rada měla širší složení než dříve. V úterý tak komunisté nabídnou spolupráci hnutí PRO kraj.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…