Znásilnění a vražda studentky ve Freiburgu: Vyšetřovatelé dopadli afghánského uprchlíka. Prý ho prozradilo, že...

04.12.2016 6:46

Vyšetřovatelé případu znásilnění a vraždy mladé studentky ve Freiburgu včera v podvečer oznámili, že se jim podařilo dopadnout pachatele. Je jím sedmnáctiletý afghánský uprchlík.

Znásilnění a vražda studentky ve Freiburgu: Vyšetřovatelé dopadli afghánského uprchlíka. Prý ho prozradilo, že...
Foto: Balazs Beli
Popisek: Migranti překonávají zátaras na maďarsko-chorvatské hranici

Tělo znásilněné a zavražděné studentky bylo nalezeno 16. října na břehu řeky Dreisam. Od té doby bylo vyslechnuto na 1400 svědků a obyvatelé kdysi poklidného Freiburgu žili v obavách a nejistotě. K obdobnému trestnému činu navíc došlo i v blízké obci Endingen, kde byla znásilněna a zavražděna sedmadvacetiletá žena. Vyšetřovatelé nicméně včera uvedli, že nemají k dispozici žádný důkaz, že by byl sedmnáctiletý Afghánec i jejím vrahem.

Nicméně v případě devatenáctileté studentky vyšetřovatelé nemají žádné pochybnosti. Dívka do Freiburgu přišla z obce Enzkresi ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, aby zde studovala medicínu. Když se vracela v noci 16. října na kole domů, přepadl ji zmiňovaný afghánský uprchlík a poté ji pohodil do řeky. Jako příčinu úmrtí stanovili experti utonutí. Zatčení pachatele vraždy a znásilnění předcházelo několikatýdenní hledání důkazů, na kterém se podílelo hned 68 vyšetřovatelů.

Jak bylo řečeno na hojně medializované tiskové konferenci, afghánského vraha prozradil jeho nápadný účes, včetně 18,5 cm dlouhých vlasů, a k identifikaci napomohl také šátek, který se našel v řečišti. „Zcela namočený šátek byl vysušen a podroben zkoumání pomocí metod DNA,“ uvedli vyšetřovatelé. Bezpečnostní kamery navíc v inkriminovanou dobu zachytily muže, jehož účes přibližně odpovídal délce nalezených vlasů na místě činu.

Po muži bylo vyhlášeno pátrání a v pátek se jej podařilo policii zajistit. Policisté však zatím přesně nevědí, jak se celá záležitosti seběhla. Stejně tak není jasné, jestli se oběť se svým vrahem znala. Zatím vyšetřovatelé takové důkazy k dispozici nemají. V příštích dnech a týdnech bude pokračovat vyšetřování případu zavražděné devatenáctileté studentky, ale zároveň také o osm let starší ženy, kterou stihl stejný osud. Přes aktuální absenci důkazů zatím vyšetřovatelé nevyloučili, že mohou mít oba případy spojitost.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…