Znásilňování křesťanů muslimy v Německu, nová migrační trasa a uprchlické překvapení pro Poláky. Tři nepěkné informace

30.05.2016 8:02

Křesťané a další náboženské menšiny zažívají v německých uprchlických ubytovnách šikanu. Informuje o tom dnešní MF Dnes. O kolik případů jde, se přesně neví, neboť oběti si často svá příkoří kvůli strachu nechávají pro sebe.

Znásilňování křesťanů muslimy v Německu, nová migrační trasa a uprchlické překvapení pro Poláky. Tři nepěkné informace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Anketa

Muž, který vběhl před americký konvoj a vystrčil na něj holý zadek, ...

hlasovalo: 10575 lidí

Křesťanští uprchlíci jsou podle dnešního tisku často utiskováni fundamentálními muslimy či arabskými zaměstnanci bezpečnostních služeb, již mají dohlížet na dodržování pořádku. Podle vedoucí jedné z uprchlických ubytoven Rosemarie Peltierové se ne každý chce nechat integrovat. „Máme tu dost lidí, kteří si žijí svůj život tak, jak jsou na to zvyklí z domova,“ uvedla Peltierová. To je dle jejího názoru problém, protože pak neberou ohledy na to, jak to chodí v Německu. 

O svých zkušenostech se šikanou povyprávěl v dokumentárním pořadu televizní stanice ZDF Wasem Sabagh. Ten poprvé utekl ze Sýrie, podruhé z církevní ubytovny pro migranty. Jeden z muslimů mu totiž říkal, že je špatný člověk. „Proč prý nedělám tohle a tohle, proč nevěřím v Boha, proč jím vepřové,“ řekl muž s tím, že šlo o nepříjemnou zkušenost, neboť se domníval, že je v zemi, kde se lidé respektují. Sabagh dokonce od muslima dostal ránu, nedošlo to ale naštěstí tak daleko jako mezi jedním z Afghánců a Iráčanem. 23letý Afghánec nyní totiž dokonce stane před soudem za pokus o zabití svého iráckého spolubydlícího. Toho měl zbít tyčí do bezvědomí poté, co zjistil, že přijal křesťanství. 

Podle organizace na lidská práva Open Doors se s obtěžováním kvůli své víře setkalo v uprchlických ubytovnách 88 procent křesťanů, 49 procent bylo šikanováno dohlížejícím personálem a 37 procent bylo fyzicky napadeno. Podobné problémy mají podle průzkumů také ateisté, jezídi a vyznavači okrajových náboženských směrů. 

Server Echo24.cz si pro změnu všímá faktu, že mezi žadateli o azyl v Německu v posledních měsících výrazně vzrostl počet Čečenců. „Žadatelé o azyl z Čečenska cestují do EU většinou přes Polsko, proto musí být vráceni tam,“ řekl k tomu státní tajemník německého ministerstva vnitra Ole Schröder (CDU). Od začátku letošního roku požádalo o azyl v Německu 2728 Rusů. 82 procent z nich hlásí čečenskou národnost. 

Původní text ZDE.

Kromě Čečenců však do Evropy míří uprchlíci také novou balkánskou trasou. Ta je podle serveru iDnes.cz již zcela v moci pašeráků, jimž vévodí Sultán, muž syrského původu. Na hlavní spojnici mezi Řeckem a Rakouskem nastal sice po dohodě s Tureckem relativní klid, do Bělehradu však stále přijíždějí stovky migrantů. Nová balkánská trasa vede podle německého listu die Welt přes Bulharsko, Srbsko a Maďarsko.

Jak dále odkazuje server iDnes.cz na srbské zpravodajství, pašeráci lidí žádají za přepravu přímo do Vídně 800 eur a do Německa o 1200 eur více. Nejlevněji vyjde odvoz k srbsko-maďarské hranici - za sto eur. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…