Zneužití Účtenkovky. Ministerstvo podalo trestní oznámení

20.12.2019 21:50

Hned dvě firmy jsou podezřelé ze zneužívání účtenkové loterie Účtenkovka k elektronické evidenci tržeb. Ministerstvo financí tak na obě firmy podalo ve čtvrtek trestní oznámení k Městskému státnímu zastupitelství v Praze. Píše to server Lidovky.cz.

Zneužití Účtenkovky. Ministerstvo podalo trestní oznámení
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Velké množství účtenek, které jsou přihlášeny do Účtenkovky, se ministryni financí Aleně Schillerové zdá podezřelé. Podle jejích slov společnosti podnikají v oborech, v nichž sotva mohou k vysokým počtům dokladů přijít. Konkrétní však být Schillerová nechtěla. 

Finanční správa, která na podezřelé firmy upozornila, se zaměřila na subjekty, jež vystavují účtenky vykazující znaky fiktivních tržeb. Šlo jí zejména o haléřové účtenky. Podle Schillerové však z 34 firem uvázly jen dvě – ostatní jsou podle Schillerové naprosto relevantními obchodními modely.

Účtenkovka čelí podezření ohledně podvodů již delší dobu. Podle některých zjištění by ji mohli například zneužívat profesionální hráči posílající do slosování tisíce účtenek. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…