Zneužívají cizince i české zaměstnance, hlásá odborář Středula. Dnes to u Jílkové řekne zaměstnavatelům přímo a od plic

09.02.2017 15:27

České firmy v těchto dnech žádají po vládě tisíce Ukrajinců na práci. Jsou Češi vybíraví, nebo se bez cizinců neobejdeme? Snižují zahraniční pracovníci mzdy v Česku? Tato témata se budou dnes večer probírat v pořadu Máte slovo.

Zneužívají cizince i české zaměstnance, hlásá odborář Středula. Dnes to u Jílkové řekne zaměstnavatelům přímo a od plic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka Michaela Jílková

Moderátorka Michaela Jílková bude na uvedená témata diskutovat s prezidentem Konfederace zaměstnavatelských svazů Janem Wiesnerem, se zaměstnavatelem 150 lidí Miloslavem Melounem z Uhlířských Janovic, se zaměstnavatelem a zprostředkovatelem práce Michalem Tungem, s řidičem z Českých Budějovic Ladislavem Matuškou, nebo s ředitelem Odboru analýz a informací Úřadu vlády ČR Michalem Píclem z ČSSD.

Hovořit bude Jílková též s předsedou Českomoravské konfederace odborových svazů Josefem Středulou, s předsedou Česko-vietnamské společnosti Marcelem Winterem, s místopředsedou Odborového svazu obchodu Jiřím Šafářem a s Magdou Faltovou, ředitelkou Sdružení pro integraci a migraci.

Téma levné pracovní síly, stlačující mzdy v celých sektrorech ekonomiky, uchopil nedávno velmi vehementně právě šéf odborářů Středula. Ten veřejně rozmázl několik "neodolatelných" pracovních nabídek typu práce v třísměnném provozu za jedenáct tisíc hrubého.

VÍCE SI PŘEČTĚTE ZDE

Pořad Máte slovo vysílá program ČT1 dnes od 21:35.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…