Zní to neuvěřitelně: K ČSSD se přidal významný podnikatel

12.08.2015 7:03

Spolumajitel plzeňského strojírenského kolosu Škoda Transportation Josef Bernard by měl být jedním z budoucích lídrů strany ČSSD. Píší to dnešní Lidové noviny.

Zní to neuvěřitelně: K ČSSD se přidal významný podnikatel
Foto: cssd.cz
Popisek: Billboard Bohuslava Sobotky

Podle deníku jde sociální demokracie trendem hnutí ANO – angažuje nestranické osobnosti ze světa byznysu. Podle všeho by Bernard měl být lídrem na Plzeňsku v krajských volbách. 

„ČSSD otevře více své kandidátky, ale nemusí nutně jít jen o podnikatele. Myslím, že častěji to budou úspěšní komunální politici nebo třeba lidé z odborů a neziskového sektoru,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Bernard ke svému rozhodnutí uvedl, že po třiceti letech pracovní praxe je dle jeho názoru příhodná doba začít se věnovat věcem veřejným. 

„Nejsem ve věcech politických a veřejných úplným nováčkem. V době před revolucí, v jejím průběhu a krátce po ní jsem se o politiku aktivně zajímal. Jsem zakládajícím členem Občanského fóra ve Škodovce. Po revoluci jsem se nicméně rozhodoval, zda v politice zůstanu, či se budu věnovat manažerské kariéře. To druhé převážilo. Dle mého názoru se obojí najednou dělat nedá, nicméně vždy jsem politickému dění věnoval silnou pozornost,“ uvedl Bernard s tím, že nevěří na vůdce a jiné věrozvěsty, po kterých začíná být poptávka. Podle svých slov naopak věří ve stabilní svobodnou společnost a soutěž politických stran.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…