Zničená Vlasta Parkanová v depresích. Teď prozrazuje, čemu všemu musela čelit za roky trestního stíhání

06.10.2016 14:51

Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová je již čtyři roky obviněna v kauze nákupu letadel CASA. A i když je soud stále v nedohlednu, případ se projevil na jejím zdraví. Píše o tom server Echo24.

Zničená Vlasta Parkanová v depresích. Teď prozrazuje, čemu všemu musela čelit za roky trestního stíhání
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Parkanová hovořila i o svém bývalém postavení na ministerstvu obrany

Deprese, obezita, nespavost a navazující poruchy – problémy s cholesterolem či tlakem. Nejen že kauza ohledně nákupu španělských letounů CASA pro českou armádu předčasně ukončila slibně rozjetou kariéru Vlasty Parkanové (TOP 09) ve vysoké politice, ale podepsala se i na jejím zdraví a psychice. Výjimkou dříve nebyly ani útoky a výhrůžky jejích odpůrců.

Celý text je ZDE

„Útoky a výhrůžky přicházely na ulici i po telefonu. ‚Budeš viset. Půjdeš sedět,‘ křičeli na mě. Následoval pocit trvalého zhanobení a potřeba samoty. Jsme čtyřgenerační rodina od dvacetiměsíční vnučky k devadesátileté mamince. Kromě batolete jsou poznamenáni všichni,“ svěřila se serveru bývalá ministryně.

Obžaloba, která někdejší vrcholnou političku viní z toho, že stát připravila na předražené zakázce o tři čtvrtě miliardy, nedokázala za tu dobu dle rozhodnutí obvodního soudu případ věrohodně vystavět. Vrátit by se tak měl policii pod dohledem státního zástupce k došetření, ten se však proti tomu ohradil. Pokud se Městský soud v Praze s první instancí ztotožní, půjde podle serveru o jasný signál, že žalobci přestřelili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…