Zničíme ČT! Vrátí lidem stamiliony, udeřil Jaromír Soukup. Asi to myslí vážně

18.06.2019 7:04

Jaromír Soukup rozjíždí novou iniciativu v oblasti mediálního práva. Chce si posvítit na Českou televizi a Český rozhlas, zda od koncesionářů nevymáhají i peníze, na které vůbec nemají nárok. Podle Soukupa to dělají a obohacují se tak o stovky milionů korun.

Zničíme ČT! Vrátí lidem stamiliony, udeřil Jaromír Soukup. Asi to myslí vážně
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Volejte šéfovi v Mých zprávách na TV Barrandov

„Až stamiliony korun. Stamiliony korun! O tolik vybírá Česká televize více, než na co má ze zákona nárok. Rodiny s dětmi, senioři. Lidé z vesnic i měst. Neuvěřitelná drzost veřejnoprávního média se dotýká všech sociálních skupin,“ píše Soukup v tiskovém prohlášení. Těmto praktikám ale prý říká „Dost“.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby byl do Rady ČTK zvolen Michal Semín?

6%
86%
hlasovalo: 9967 lidí

Téma ředitel TV Barrandov rozvedl i před televizní kamerou. „Už dlouho upozorňuji na to, že Česká televize vybírá daleko více poplatků, než na kolik má ze zákona nárok,“ vysvětloval Soukup na dotaz jedné z divaček, která se ptala, proč musí ČT platit, když se na ni za celý rok nepodívá. Podle Soukupa dochází k duplicitám plateb. Třeba v rodinných domech obesílá ČT všechny, kdo mají elektroměr.

V rodinných domech je podle něj běžné, že když tam žije více generací, je na každou rodinu napsán jeden elektroměr. Ve smyslu koncesionářského poplatku se ale jedná o jednu domácnost a tak má být poplatek vybírán jen jeden. Přesto vymahači z ČT obesílají domácnost několikrát, podle počtu elektroměrů, se kterými ale koncesionářský poplatek nijak nesouvisí.

„Takhle to tam mají vymyšlené,“ vysvětloval Soukup.

Podle Soukupa se jen na těchto duplicitách ČT zmocňuje od občanů stamilionů korun. TV Barrandov v současnosti shromažďuje údaje a je možné, že následně na Českou televizi podá žalobu.

Divačce Soukup doporučil, ať si u svého právníka prověří, zda je skutečně povinna koncesionářský poplatek platit. Česká televize totiž podle něj při kasírování obyvatel předvádí takové věci, že je klidně možné, že od ní poplatek vymáhá neoprávněně.

Pokud prý Barrandov podá žalobu, bude žádat, aby ČT lidem neoprávněně nabyté peníze vrátila. A podle jeho odhadu se skutečně bude jednat o stovky milionů.

Zákon je podle něj napsán tak nejednoznačně a „gumově“, že se právníci TV Barrandov kolikrát musí smát.

Divačku ale varoval, že dokud se to nezmění, tak nemá jinou možnost, než své peníze České televizi (a také Českému rozhlasu) platit, protože je to povinnost ze zákona a dotyčné instituce na ni mohou poslat exekutora.

Na závěr tiskového prohlášení však Soukup slíbil: „Budu chtít, aby se tyto peníze vrátily tam, kam patří – lidem, kteří na ně tvrdě vydělávali. Podniknu takové právní kroky, aby už český občan nebyl jen kasičkou nenasytné ČT. Mám jasný cíl. Držte mi palce. Společně ten moloch porazíme.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…