Žofínské fórum se bude zabývat přezbrojováním armády

10.09.2013 6:25

O tom, jaké příležitosti pro český zbrojní průmysl přinese přezbrojování armády, budou dnes jednat experti i politici na tradičním Žofínském fóru. Akce se zúčastní ministr obrany v demisi Vlastimil Picek a náčelník generálního štábu Petr Pavel. Spolu s nimi v Žofínském paláci vystoupí prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek a náměstek ministra průmyslu a obchodu Milan Hovorka.

Žofínské fórum se bude zabývat přezbrojováním armády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žofínské fórum

Diskuse expertů se bude týkat vyzbrojování a přezbrojování armády a úzkého zapojení do obranných struktur NATO. Pokud bude státní rozpočet na provoz armády nadále podhodnocený, dostane se profesionální armáda kvůli zastaralé technice časem do problémů, řekl nedávno náčelník štábu Pavel.

Rozpočet Ministerstva obrany je na letošek zhruba 42 miliard. Podle Pavla peníze nejenže nestačí na dovybavení, modernizaci a obměnu techniky, ale jsou už i pod hranicí nutnou k udržení schopností armády vyplývajících z jejích závazků a úkolů.

Armáda plánuje obměnu radarů středního dosahu, nutná je i modernizace zastaralých bojových vozidel pěchoty či vybavení dělostřelectva. Kvůli nedostatku peněz klesá například počet provozuschopných vrtulníků W-3A Sokol.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…