Žokej Váňa, poražený v senátních volbách: Druhé kolo je nesmysl, vyhozené peníze

16.10.2016 7:47

Osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa (za ANO) považuje porážku ve druhém kole senátních voleb v Karlových Varech za úspěch i neúspěch. Bude se snažit přivést do regionu více peněz alespoň jako nový krajský zastupitel, řekl ČTK. Vítězi a současnému senátorovi Janu Horníkovi (STAN) popřál ještě před konečným součtem.

Žokej Váňa, poražený v senátních volbách: Druhé kolo je nesmysl, vyhozené peníze
Foto: archiv
Popisek: Žokej Josef Váňa

„Druhé kolo voleb je podle mě nesmyslné. Jsou to zbytečně vyhozené peníze,“ uvedl Váňa. Nechtěl jít do senátu jako tvořitel zákonů, ale jako člověk, který by mohl pro Karlovarský kraj „udělat něco víc“. „Chtěl jsem být jako lobbista, který by, možná, byl pro region schopný přinést daleko více peněz než ty, které tam byly doteď k dispozici,“ uvedl. Podle něj je jedno, jestli jde o hokejistu nebo fotbalistu. „Jsem jen obyčejný žokej a myslím si, že spojení kterékoliv osobnosti s postem senátora nemusí být pouze post pro tvoření zákonů,“ uvedl.

Když Váňa před 14 lety začínal jako místostarosta Chyší, bylo asi 640 zákonů a vyhlášek a dnes je jich tolik, že se v nich nikdo nevyzná. „Je třeba to zjednodušit pro lidi, kteří na úřadech pracují. Také proto jsem chtěl jít do senátu,“ uvedl. Vítězi popřál ještě před uzavřením voleb. „My jsme do toho klání šli jako sportovci a já mu gratuluji, že vyhrál takovým poměrem,“ uvedl Váňa. Bude rád, když ho bude ještě jako místostarosta potkávat a on bude slyšet na problémy malých obcí v regionu.

Váňa už nechce usilovat o posty v parlamentu. „Jsem rozhodnutý se věnovat tomu, co mám nejraději, tedy dostihovému sportu jako trenér, a jestli jako závodník, to si ještě nejsem stoprocentně jistý. Ale jako trenér v tom ještě mohu něco dokázat,“ řekl. Dále je viceprezidentem Jockey Clubu a šéfem překážkové asociace a neuvolněným místostarostou. Navíc se teď dostal do krajského zastupitelstva jako vykroužkovaný ze 30. místa na druhý post. „Tak aspoň z tohoto titulu bych chtěl pro rozvoj karlovarského sportu něco udělat,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…