Zoufalče Sobotko, nikdo vás nebere vážně. Vy budete ještě někoho buzerovat? Babišův šéfredaktor kvůli Sobotkovi málem naboural a pak se vyřádil nad klávesnicí

21.07.2017 8:03

Šéfredaktor Lidových novin István Léko v pátečním vydání deníku čtenářům prozradil, že málem naboural s autem. Mohl za to prý premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Zoufalče Sobotko, nikdo vás nebere vážně. Vy budete ještě někoho buzerovat? Babišův šéfredaktor kvůli Sobotkovi málem naboural a pak se vyřádil nad klávesnicí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

„Jel jsem v  autě a skoro jsem naboural, když v rádiu hlásali, že premiér Bohuslav Sobotka zahájil nové kolo inspekcí u ministrů české vlády. Kontrolovat své podřízené uprostřed léta ve třicetistupňovém vedru si může dovolit jen ten, kdo má velmi silnou pozici a respekt. A to jen ve výjimečné situaci, například kdyby byla velká ekonomická krize a podobně. Když členy vlády zve na kobereček padlý politik bez výtlaku, premiér, jehož slova či pokyny necelé tři měsíce před volbami už nikdo nemůže brát vážně, lze to označit za směšnou a zbytečnou buzeraci od zoufalce, jemuž poradci z Ameriky poradili, že tímto nápadem se dostane do hlavních zpráv veřejnoprávní ČT24 nejméně v tolika případech, kolik je ministrů,“ píše Léko.

Sobotka mu prý vždy připomínal konzervu z obchodu, která byla naleštěná, když ji před dvaceti lety představovali voličům, ale teď už je jaksi ošoupaná, opotřebovaná. Nejdůležitější ovšem je, že tuhle „konzervu“ se prakticky nikomu nepovedlo otevřít. Málokdo ví, co si Sobotka skutečně myslí, po čem touží a jakých cílů chtěl či ještě chce v politice dosáhnout. Své názory prý Sobotka vždy skrýval za neproniknutelnou úřednickou masku.

A s novým volební lídrem ČSSD – s Lubomírem Zaorálkem – je to prý velmi podobné. Také on je konzervou, která je na pultech už hodně let, ale nejsilnější vládní strana se ji teď občanům snaží prodat jako novinku. Zaorálek se liší od Sobotky tím, že podstatně víc mluví, ale důležité je to, o čem mluví. Mluví třeba o tom, že chce řešit problémy s OKD, ale jedním dechem dodává, že za problémy s privatizací tohoto podniku nemůže tehdejší ministr financí Sobotka, ale předchozí vlády.

„Prostě všichni, jen ne on. Stejně tak je směšné, když konzerva Luboš ráda káže o lidských právech, ale právě ona připravila patolízalské Prohlášení gangu čtyř, které konzerva Sobotka spolu se Zemanem, Štěchem a Hamáčkem podepsala a zaslala komunistickým přátelům a obchodním partnerům z  Číny,“ uzavírá Léko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…