Zoufalci a trosečníci. Doktor Macek ostře sepsul ty, co přemlouvají Václava Klause

27.08.2013 11:45

Podruhé během dvou dní se doktor Miroslav Macek na svém blogu vyjádřil ke snaze některých lidí přimět k návratu do politiky Václava Klause. Tentokrát ostře oglosoval úroveň těch, kteří Václava Klause za tímto účelem oslovují.

Zoufalci a trosečníci. Doktor Macek ostře sepsul ty, co přemlouvají Václava Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Miroslav Macek se v posledních dnech baví tím, jak se spekuluje o návratu Václava Klause do politické arény. Zejména jej prý baví dohady komentátorů, kolik „politických osobností“ musí vyjádřit přání být zaštítěni Klausem, aby se bývalý prezident rozhodl vrátit do aktivní politiky.

Na těchto spekulacích je podle Macka úsměvné především to, že mluví o „politických osobnostech“, přitom nikoho takového prý mezi prosebníky nelze nalézt. „Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, zatím nevidím ani jednu. Jen trosečníky, kteří hledají další lehkoživné angažmá a doufají, že voličstvo zapomene na jejich zoufalou minulost,“ zhodnotil Macek kvality lidí, kteří projevují ambici „jít do toho s Klausem“.

Macek již v pondělí naznačil, že těmto prosebníkům moc šancí nedává. Sám prý totiž ví, jaké to je přemlouvat Václava Klause k účasti na nějakém projektu. Ten prý jde jen do akcí, u kterých je reálná šance, že mu přinesou vítězství. A lidé, kteří s ním chtějí zakládat nový subjekt, prý takové záruky rozhodně neposkytují. 

Co napsal doktor Macek:

Komentátoři se předhánějí v dohadech, kolik „politických osobností“ musí vyjádřit přání být zaštítěny Václavem Klausem, aby se nechal přesvědčit k aktivnímu návratu do politiky. Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, zatím nevidím ani jednu, jen trosečníky, kteří hledají další lehkoživné angažmá a doufají, že voličstvo zapomene na jejich zoufalou minulost…


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…