Zoufalec a nešťastník, pustil se Petr Kolář do Zemana

23.03.2018 14:53

Někdejší diplomat v Rusku a ve Spojených státech Petr Kolář si přečetl rozhovor prezidenta Miloše Zemana ve čtvrteční MF Dnes a okomentoval ho několika slovy. Raději se podívejte sami.

Zoufalec a nešťastník, pustil se Petr Kolář do Zemana
Foto: MZV
Popisek: Diplomat Petr Kolář

Prezident Miloš Zeman toho ve čtvrtečním rozhovoru pro MF Dnes řekl opravdu hodně. Vyjádřil se k čínským investicím v České republice, zlobil se, když se novináři ptali, kolik stála cesta pánů Vratislava Mynáře, Martina Nejedlého a Jaroslava Tvrdíka do Číny, a způsobem sobě vlastním okomentoval také domácí politickou situaci.

Zeman si pochvaloval, že do investiční skupiny CEFC, která působí v Česku, vstoupí čínský stát a česko-čínská spolupráce bude pokračovat. Za nemístnou považoval otázku, kolik stála cesta hradního kancléře Vratislava Mynáře, Zemanova poradce a zástupce CEFC v Česku Jaroslava Tvrdíka do Číny, kde se pánové snažili zjistit, zda se o prezidentova poradce Jie Ťien-minga zajímají čínské vyšetřující orgány kvůli podezření na korupční jednání. Za Mynáře tuto cestu zaplatil Hrad a stála takřka sto tisíc.

Pokud jde o domácí politiku, prezident zopakoval, že by si přál, aby v Česku vládl kabinet Andreje Babiše (ANO) v koalici s ČSSD, kterou by podpořili komunisté stojící mimo koalici. Babiš má také možnost hledat pomocnou ruku u SPD Tomia Okamury, ale Miloš Zeman dal najevo, že ho Okamura už přestává bavit.

Nakonec okomentoval i nedávné demonstrace namířené proti němu a proti Andreji Babišovi. Zeman připomněl, že nedávno proběhly volby a že nedovolí, aby o politických poměrech v zemi rozhodovala „ulice“.

Když si to přečetl Petr Kolář, označil Zemana za zoufalce. Na sociální síti Facebook přidal jednu fotku a prozradil, že je mu vlastně Zemana líto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…