Zoufalý Kalousek chce najít 40 miliard pro národ. Vyzval Schillerovou

25.03.2020 17:14 | Zprávy

Někdejší ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) požádal současnou šéfku státní kasy, aby ho pustila na ministerstvo, aby jí mohl něco ukázat. Co to bude? Nahlédněte.

Zoufalý Kalousek chce najít 40 miliard pro národ. Vyzval Schillerovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek je přímo zoufalý z toho, jak málo chce vláda Andreje Babiše (ANO) pomoct živnostníkům a současně odmítá šetřit na svém provozu, což by v těchto koronavirových časech bylo záhodno. Ministryně financí Alena Schillerová však podle Kalouska dala najevo, že zájmy Babišova Agrofertu, který je dočasně odložen ve svěřenském fondu, jsou jí přednější.

„Vláda odmítá na svém provozu ušetřit jedinou korunu. Statisíce živnostníků jsou bez příjmu a desetitisíce trubců ve státní správě si hoví v podmínkách, jako by žádná krize nebyla. Vláda se o své peníze nechce rozdělit. Jde například o:

1. Provozní výdaje kapitol

2. Stop stav přijímání zaměstnanců

3. Slevy na jízdném

4. Dotace agrokomplexu (jíst se bude vždycky) atd.

Během dne bych dokázal škrtnout cca 40 ml. a dát je živnostníkům, aniž bych zvýšil deficit. Stačí chtít. Ale oni nechtějí,“ napsal Kalousek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…