Zoufalý fanda Svobodných: Vždyť je to jedno, stejně na Hradě bude sedět levičák

25.01.2013 22:07

První kolo prezidentských voleb byla jen přehlídka různých inkarnací levičáctví. A jinak tomu není ani v kole druhém, jen vše vypadá mnohem zoufaleji. Alespoň podle názoru Luboše Záloma, příznivce Strany svobodných občanů.

Zoufalý fanda Svobodných: Vždyť je to jedno, stejně na Hradě bude sedět levičák
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Z osmihlavé saně, která dominovala prvnímu kolu voleb, se stala pouze dvouhlavá, ale o to více podle něj cení zuby. „Osmero levičáctví se najednou smrsklo ve dvojici, která představuje, ve snaze ulovit co nejvíc hlasů vypadnuvších protikandidátů, esenci toho, co bylo v prvním kole jaksi rozmělněno a tvářilo se méně hrozivě,“ píše Zálom. Zuby na sebe cení i oba znepřátelené tábory obou kandidátů, z čehož podle jeho názoru nemůže nikdy vzejít prezident, který bude sjednocovat společnost a nikoliv rozdělovat.

Odhaduje, že do čela státu se postaví Karel Schwarzenberg. „A to právě proto, že je miláčkem médií, tzv. intelektuálů i umělců, kteří všichni společně připravili nevídanou masáž, jíž se Zemanova kampaň nemůže vyrovnat,“ vysvětluje. Hlavní ingrediencí jeho úspěchu je ale podle Záloma maska pravicového politika, přestože takový ve skutečnosti není.

„Jako loutkový předseda TOP 09 neučinil ani jedno pravicové gesto, stejně jako celá tato strana. Mnoho lidí, pro něž je nepředstavitelné, že by vědomě volili levici, a kteří vlastně nemají ani tušení, co to pravice a levice vlastně je, tak bude knížete volit v domnění, že kdo není autentickým socialistou, jako je například Zeman, musí zákonitě být pravičákem,“ míní. A právě tento omyl, ze kterého prý těží celá TOP 09, přispěje velkou měrou i k vítězství knížete v prezidentských volbách.

Autentický levičák versus zbabělý levičák

Zatímco tedy Miloše Zemana označuje za autentického levičáka, Schwarzenberg je podle něj „levičák moderně zbabělý,“ který se navíc schovává pod maskou svobodomyslného a tolerantního centristy. „Pravicový volič je v zoufalé pozici, a účast v těchto volbách, při takto rozdaných kartách, není ničím jiným, než aktem zoufalství, na nějž má samozřejmě každý právo, ale po němž, ať už bude výběr jakýkoliv, nemůže následovat nic jiného než pět let morální kocoviny,“ nastiňuje Zálom nepříliš optimisticky politickou situaci v zemi.

Naději se podle něj skrývá v otevřeném poli pro skutečné pravičáky. „Takovou pravicovou stranou samozřejmě není a nemůže být ODS - v současné době jsou v takové pozici jen a pouze Svobodní, a záleží jen na nich, jak se této příležitosti chopí,“ poznamenává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…