Zoufalý místopředseda TOP 09: Havlův odkaz se začíná zanášet rudou barvou

01.11.2014 20:41

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek i pár dní po návratu prezidenta z Číny cítí potřebu tuto jeho návštěvu okomentovat. Nechápe totiž, proč Zeman např. nehovořil v Čínské lidové republice o hongkongských protestech. Navíc se prý zdálo, že prezident nevzal na cestu podnikatele. Podnikatelé vzali do Číny prezidenta.

Zoufalý místopředseda TOP 09: Havlův odkaz se začíná zanášet rudou barvou
Foto: top09.cz
Popisek: Marek Ženíšek

„Přijde mi, že Havlův odkaz se začíná zanášet až příliš rudou barvou, ať už to je z Číny či z Ruska. Vůbec bych se proto nebál tuto situaci shrnout do věty, že prezidenti si obvykle berou na zahraniční cesty svoje byznysmeny, zato v ČR si byznysmeni berou na zahraniční cesty prezidenta,“ poznamenává k prezidentově cestě do Číny Ženíšek.

Prezident nemluvil v nejlidnatější komunistické zemi o lidských právech, raději usiloval o sbližování českého krtečka s čínskou pandou. A chtěl se od tamních vládců učit, jak konsolidovat společnost. K dovršení všeho zlého pak prezident odletěl ze země soukromým letadlem.

Komentář místopředsedy TOP 09 naleznete ZDE

Ale nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Ženíšek připouští, že si prezident může vybrat, s kým hodlá budovat přátelské vztahy, a příště by se mohl místo říše středu vydat do Severní Koreje.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…