Zpanštěli jste, soudruzi. Jak agitujete? Ostré sjezdové vystoupení Marty Semelové

14.05.2016 15:10

S kritickým projevem vystoupila na IX. sjezdu KSČM poslankyně Marta Semelová. Úvodem připomněla, že sjezd se koná ve dnech, kdy si strana připomíná 95. výročí komunistické strany.

Zpanštěli jste, soudruzi. Jak agitujete? Ostré sjezdové vystoupení Marty Semelové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová

Na úvod zavzpomínala Semelová na slavné časy strany. „Je třeba se zamyslet nad tím, co tehdy komunisté dokázali. Jak působili mezi lidmi, organizovali, agitovali. Dokázali nadchnout a sjednotit do ulic tisíce lidí. Svou otevřeností, zásadovostí, obětavostí a odvahou získávali přirozenou autoritu. Můžeme to samé říci o současné KSČM?“ ptala se úvodem Semelová.

„Pokud bych měla hodnotit činnost naší strany podle komentářů zveřejněných v Haló novinách, mohla bych být nadšená, jak kráčíme od úspěchu k úspěchu,“ řekla Semelová s tím, že realita je však jiná. „Lžeme sami sobě,“ podotkla s tím, že články považuje za účelové a na objednávku. 

„Nejsme vidět, přešlapujeme na místě, iniciativu přebírají jiní, ujíždí nám vlak, nereagujeme včas na aktuální problémy, a pokud ano, tak nemastně, neslaně, abychom někoho nenaštvali. Jenomže ono to nejde, zavděčit se všem. Lavírování, zpanštění a sebeuspokojení nás vedou do politické propasti. Stačí se podívat na stav členské základny. Občané nemají důvod k nám vstupovat, nejsme pro ně alternativou,“ podotkla k programu. Podle ní je podobný sociální demokracii.

„Bohužel k této situaci přispívají i Haló noviny. Přitom jejich existence je pro naši stranu důležitá,“ dodala s tím, že by ji zajímalo, kdo noviny skutečně řídí. „Mediální oddělení se rozpadá, neboť každý pracant raději kvůli vztahům odejde. Hlasitá kritika je umlčována. Proto chci zdůraznit, že vedení, ať již bude jakékoliv, musí táhnout za jediný provaz,“ řekla.

„Kritika, která ode mě zazněla, nesměřuje výhradně k vedení strany. Na situaci máme podíl my všichni. A čím dříve si to uvědomíme, tím lépe,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…