Zpěváci Dusilová a Koller kritizovali v živém přenosu Zemana. Zakročil okamžitě Ovčáček

09.04.2016 21:37

VIDEO Skupinou roku 2015 se na 25. ročníku Cen Akademie populární hudby Anděl stala kapela Kryštof, zpěvákem David Koller a zpěvačkou Klára Vytisková vystupující pod jménem Klara. Objevem roku se na cenách Anděl stala Barbora Poláková. Její píseň Nafrněná je i skladbou roku. Nicméně během vystoupení Kollera a také zpěvačky Lenky Dusilové došlo i na vyjádření nespokojenosti s hlavou státu.

Zpěváci Dusilová a Koller kritizovali v živém přenosu Zemana. Zakročil okamžitě Ovčáček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Výsledky v sobotu vyhlásili v pražském Hudebním divadle Karlín, kde zpěvačka Lenka Dusilová při živém vystoupení zkritizovala prezidenta Miloše Zemana. Podle ní se chová nezodpovědně. "Mám na srdci pár slov. Je to důležitý. Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícímu svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme," pronesla zpěvačka a zarazila tím produkci České televize, protože tato slova na zkoušce prý nepronesla.

Zpěvákem roku byl vyhlášen Koller za svoji nahrávku ČeskosLOVEnsko, která je nominována i na album roku. Vytisková známá z kapely Toxique, která nyní vystupuje jako Klara, si odnesla cenu jako Zpěvačka roku za své debutové eponymní album. V tuzemské obdobě amerických Grammy letos rozhodovalo v hlavních šesti kategoriích 84 akademiků. A i on ve svém vystoupení využil příležitosti a Zemana kritizoval. „Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus, nebo dokonce soudruh Zeman,” prohlásil.

Na kritiku umělců reagoval okamžitě i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček: „Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu,” napsal prezidentův mluvčí na svém twitterovém účtu.

S formou reakce hradního mluvčího ale rozhodně nesouhlasí europoslanec Pavel Telička (ANO). "Reakce hradního mluvčího na Kollerovu kritiku mj. Zemana z Andělů je další ubohostí hraničící s umlčováním svobody projevu," napsal na twitteru Telička, který vystupuje velice kriticky proti Miloši Zemanovi. "V současné situaci je povinností každého státotvorného politického subjektu postavit či podpořit protikandidáta M. Zemanovi v prez.volbách," vyzval také v nedávné době.

K Ovčáčkovi se stručně vyjádřil také komentátor z Hospodářských novin Petr Honzejk: "Chápu teda Ovčáčka správně, že Miloš je v podstatě disident?"

Mezi známými osobnostmi, které se připojily s komentářem, byl třeba sportovní komentátor Robert Záruba, který ve stylu slavného projevu generálního tajemníka ÚV KSČ Miloše Jakeše na Červeném hrádku z roku 1989 na svůj twitter napsal: "Lenka Dusilová - je to milá holka, ale dva roky po sobě bere milion. A jiný berou, 2 miliony! - Jandové!- ti náhodou neprotestovali...."

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…